Video a podcast OTVORENE s Michalom Magušinom 19. apríl 2021

Peter Pellegrini Zatiaľ som o Smere ticho, no ak Fico chce, začnem aj ja rozprávať

Michal Magušin
Michal Magušin

Rozhovor s Petrom Pellegrinim o tom, ako by riešil kauzu Sputnik, o práci bezpečnostných zložiek a o odlišnosti strán Hlas a Smer.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Michal Magušin

Rozhovor s Petrom Pellegrinim o tom, ako by riešil kauzu Sputnik, o práci bezpečnostných zložiek a o odlišnosti strán Hlas a Smer.

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini si myslí, že okolo vakcíny Sputnik V vzniklo už tak veľa negatívnych vecí, že aj ľudia, ktorí sa ním chceli dať očkovať, to nebudú chcieť. Ako by sa však šéf Hlasu správal na mieste Igora Matoviča? Obišiel by slovenské liekové inštitúcie a rovno by začal našich občanov Sputnikom očkovať? Alebo by radšej počkal na posúdenie Sputnika maďarským certifikovaným laboratóriom?

❓Prečo Petrovi Pelleginimu vôbec neprekážajú politicky podfarbené vyjadrenia šéfky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzany Baťovej? A prečo by túto úradníčku zobral so sebou na vyjednávania do Moskvy?

❓Neľutuje Pellegrini svoje rozhodnutie z roku 2018, keď v reakcii na otravu bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa v britskom Salisbury Slovensko odmietlo vyhostiť ruských diplomatov – a teraz sa zistilo, že rovnakí ruskí agenti, ktorí stáli za otravou Skripaľa, spôsobili aj výbuch v sklade zbraní v Českej republike?

❓Žiada strana Hlas-SD zmenu podmienok kolúznej väzby? Nie je to len snaha pomôcť ľuďom, spriaznených s predchádzajúcou vládou, ktorí sú teraz za mrežami?

❓Ako Peter Pellegrini vníma slová Roberta Fica, že „v bezpečnostnom systéme urobil brutálne chyby, ktoré naštartovali obrovské množstvo problémov“?

❓V čom je strana Hlas zásadne iná ako Smer-SD Roberta Fica?

Odpovede šéfa momentálne najsilnejšej politickej strany na Slovensku nájdete v tomto videu:

 
Ak naše rozhovory radšej počúvate ako podcasty, nech sa páči:
 
Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0