Spoločnosť 12. apríl 2016

Následky gender politiky

Grzegorz Górny
Grzegorz Górny
Vo Veľkej Británii v priebehu posledných piatich rokov stúpol počet detí s poruchou pohlavnej identity o 1000 percent!
Vo Veľkej Británii v priebehu posledných piatich rokov stúpol počet detí s poruchou pohlavnej identity o 1000 percent!
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Grzegorz Górny

Následky gender politiky

Na Britských ostrovoch v posledných 5 rokoch stúplo množstvo detí liečených na poruchu pohlavnej identity o 1000 percent. Kým v roku 2010 bolo zaznamenaných 97 prípadov, v roku 2015 ich počet stúpol na 1013. Liečenie stálo britských daňových poplatníkov viac ako 2,5 milióna libier. Počet bude s určitosťou rásť, keďže tendencia je rastúca.

Ľudia, ktorých sa porucha pohlavnej identity týka, cítia diskomfort z dôvodu, že majú telo muža alebo ženy a najradšej by svoje pohlavie zmenili. Rozlišujeme 3 kategórie takýchto prípadov: transgederisti, transsexuáli a transvestiti. Doteraz bolo diagnostikovanie takýchto prípadov u detí zriedkavosťou.

Ukazuje sa, že časť detí krátko po určení diagnózy a terapii je pripravovaná na zmenu pohlavia prostredníctvom užívania hormónov. Po dovŕšení veku 18 rokov budú môcť absolvovať chirurgický  zákrok: odstránenie penisu alebo vytvarovanie alebo odstránenie prsníkov. V Londýne sa to týka každého štvrtého dieťaťa s poruchou pohlavnej identity.

Odborníci, ktorí menia pacientom pohlavie, však majú určitý problém: nedokážu zameniť chromozón XX na chromozón XY a naopak. Pretože to, či sme muži alebo ženy, máme zapísané v DNA.

V roku 2011 boli vo Švédsku publikované výsledky výskumov, ktorých hlavnou úlohou bolo pozorovanie osôb, ktoré zmenili pohlavie, v rozmedzí 30 rokov. Z výsledkov vyplynulo, že páchajú samovraždu 20-krát viac ako predstavitelia ostatnej populácie. Vysvetlenie bolo jednoduché: v minulosti sa rozhodli pre zmenu pohlavia, pretože sa cítili nešťastní, identifikovali to so svojím pohlavím a prostredníctvom toho chceli byť šťastnejšími. Časom sa však ukázalo, že boli čím ďalej, tým viac nešťastní, pretože cítili násilie na svojej prirodzenosti.

Objavuje sa teda otázka: prečo vo Veľkej Británii tak dramaticky vzrástol počet detí s poruchou sexuálnej identity?

Zdá sa, že to súvisí s nástupom vzdelávania v oblasti gender na základných školách a dokonca aj škôlkach. Jedna z Poliek, ktorá býva v Londýne, uviedla, že jej sedemročný syn sa vrátil zo školy, oznamujúc vo dverách: „Mama, som gej.“ Keď sa šokovaná matka opýtala, prečo si to myslí, odpovedal: „Pretože sa radšej hrám s chlapcami ako s dievčatami.“

Situácia je veľmi vážna. Iné výskumy uskutočnené v rámci Britských ostrovov ukázali, že u mladých mužov vo veku od 18 do 24 rokov (čiže tí, ktorý už boli genderovo edukovaní) až 58 percent nemá absolútnu istotu, pokiaľ ide o svoju pohlavnú identitu. V období dospievania ich istota, či sú naozaj muži, bola spochybnená a otrasená.

Politológovia píšuci o strete civilizácií alebo vojne kultúr medzi Západom a svetom islamu by si mali uvedomiť ešte jeden aspekt. Z jednej strany máme mužov neistých svojej mužnosti a na druhej strane mužov takmer prekypujúcich mužnosťou.

Kto asi bude v tomto boji víťazom?

 

Vychádza v spolupráci s poľským internetovým denníkom wPolityce.pl, kde text pôvodne vyšiel.

Foto: flicr.com

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0