Politika 22. január 2019

Vzniká nová konzervatívna strana

Jozef Majchrák
Jozef Majchrák
Za projektom stoja Anna Záborská, Richard Vašečka a Branislav Škripek.
Za projektom stoja Anna Záborská, Richard Vašečka a Branislav Škripek.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Jozef Majchrák

Vzniká nová konzervatívna strana
Foto: TASR/Michal Svítok

Na konzervatívnej časti politického spektra dochádza k pohybu, ktorý vyústi do vzniku novej strany. Podľa informácií Postoja, ktoré nám potvrdilo viacero zdrojov, je jej ohlásenie otázkou najbližších dní.

Nový subjekt sa formuje okolo skupiny ľudí z KDH a OĽaNO, ktorí sú nespokojní s politikou Alojza Hlinu a Igora Matoviča. Spomedzi známych tvárí by súčasťou tohto projektu mali byť europoslanci Anna Záborská a Branislav Škripek a poslanec NR SR Richard Vašečka. Spomínajú sa aj ďalšie mená konzervatívnych členov parlamentného klubu OĽaNO.

Záborská už včera oficiálne oznámila svoj odchod z KDH. „Nebolo to ľahké rozhodnutie, pretože projekt KDH som považovala za svoje životné poslanie. Rozumiem, že mnohí z vás budú prekvapení. Chápem, že niektorí mi to budú zazlievať, zatiaľ čo iným to možno bude aj ľúto. Avšak verím, že vzhľadom na naše dlhodobé priateľstvo sa ma pokúsite pochopiť,“ napísala vo svojom vyhlásení.

Nová sa strana sa chce o dôveru voličov uchádzať už vo voľbách do Európskeho parlamentu.Zdieľať

Záborskej ďalšie politické účinkovanie naznačila aj reakcia KDH na jej odchod. Tvrdí sa v nej, že europoslankyňa sa aj naďalej mieni politicky angažovať. Záborská má s Alojzom Hlinom spory už dlhší čas a minulý rok na sneme hnutia podporovala v súboji o post predsedu práve Richarda Vašečku.

Branislav Škripek a ďalší poslanci OĽaNO by mali o svojom rozchode s hnutím Igora Matoviča informovať v najbližších dňoch. Nová strana sa chce o dôveru voličov uchádzať už vo voľbách do Európskeho parlamentu.

 

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0