Aktuálne 02. júl 2021

Imrecze vypovedá Fico s Bödörom riešili na úrade vlády vyšetrovanie Kisku

Postoj
Postoj

Portál Aktuality.sk píše o tajnom stretnutí, na ktorom bol údajne s Ficom, Kaliňákom a Gašparom aj oligarcha Bödör.

Portál Aktuality.sk píše o tajnom stretnutí, na ktorom bol údajne s Ficom, Kaliňákom a Gašparom aj oligarcha Bödör.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Fico s Bödörom riešili na úrade vlády vyšetrovanie Kisku
Foto – TASR

Bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze sa rozhodol spolupracovať s políciou. Portál Aktuality.sk informuje, že Imrecze, ktorý je väzobne stíhaný pre podozrenie z korupcie aj manipulácie tendrov, povedal vyšetrovateľom aj o utajenom stretnutí na úrade vlády v roku 2017, keď bol premiérom Robert Fico.

Stretnutie údajne zvolal vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák a prišiel naň aj policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha Norbert Bödör. 

Kaliňák odmieta, že by sa s Imreczem na úrade vlády stretli. „Načo by som to robil, on nebol môj podriadený, aby som ho oslovoval. Ja som nerozdával úlohy mimo svojho rezortu,“ povedal Kaliňák pre Aktuality.sk s tým, že predstavu, že by v opisovanom zložení sedeli aj s Bödörom, považuje za absurdnú.

V zadnej časti Ficovej kancelárie

Imrecze podľa portálu policajtom vypovedal, že Kaliňák ho požiadal, aby vzal so sebou aj vtedajšieho šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Ten je dnes taktiež stíhaný pre závažnú trestnú činnosť.

Tajná schôdzka sa podľa Imreczeho uskutočnila v zadnej časti Ficovej kancelárie. „Bola to taká súkromná zasadačka predsedu vlády. Pokiaľ si dobre pamätám, podával sa aj obed.“

Riešiť sa malo vyšetrovanie vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku a jeho firmy KTAG. Ako píšu Aktuality.sk, Ľudovít Makó vytiahol vopred pripravenú kompletnú schému „daňového deliktu spoločnosti KTAG vrátane subdodávateľských firiem na prezidentskú kampaň“. „Detailne to tam vysvetlil a opísal, čím len utvrdil Roberta Fica v presvedčení, že táto prezidentská kampaň nebola financovaná v súlade so zákonom,“ vypovedal podľa portálu Imrecze.

Na stretnutie údajne neskôr prišiel aj vtedajší minister financií Peter Kažimír, ktorý je dnes guvernérom Národnej banky Slovenska. Ten bol vraj veľmi prekvapený, keď zbadal na schôdzke Bödöra.

 „Vtedajší minister financií sa na takomto stretnutí rozhodne nezúčastnil a nemá vedomosť o tom, že by sa v uvedenom zložení konalo a už vôbec s takýmto obsahom či programom,“ reagovalo komunikačné oddelenie NBS pre Aktuality.sk.

Za únikom informácií bol údajne Bödör

Fico mal dať Kažimírovi pokyn, aby jeho ministerstvo vypracovalo správu o nezrovnalostiach vo financovaní Kiskovej prezidentskej kampane.  

Informácie o problémoch s financovaním kampane sa dostali na verejnosť po tom, čo médiá a viaceré štátne orgány dostali správu z anonymnej adresy Yegor Trutnov. 

Aktuality.sk informujú, že Imrecze vraj Bödörovi povedal, že už v spomínaných anonymoch „z adresy Yegortrutnov boli informácie o daňovom delikte spoločnosti KTAG dosť detailné“.

„Na túto moju poznámku Norbert Bödör zareagoval, že veď to bolo aj zložité a nákladné zabezpečiť,“ vypovedal Imrecze. 

Aktuality.sk žiadali o reakciu aj Roberta Fica. „Robert Fico je pripravený okamžite, a to s potrebnými podrobnosťami, poskytnúť požadované informácie. Urobí tak ihneď potom, ako budete dostatočne obsiahlo informovať o tom, ako A. Kiska v prezidentskej kampani páchal daňové zločiny a porušoval všetky zákony, ktoré sa týkajú prezidentskej volebnej kampane v r. 2014,“ odpísal im hovorca Ján Mažgút.

 

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0