Aktuálne 19. september 2019

Záborská a Vašečka rokovali o kandidatúre na listine KDH, nedohodli sa

TASR
TASR
Hlina doplnil, že ponuka KDH je aj naďalej platná a sú pripravení o nej rokovať.
Hlina doplnil, že ponuka KDH je aj naďalej platná a sú pripravení o nej rokovať.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Záborská a Vašečka rokovali o kandidatúre na listine KDH, nedohodli sa
Anna Záborská. Foto - TASR/Michal Svítok

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Bývalí členovia KDH Anna Záborská a Richard Vašečka rokovali s KDH o miestach na kandidačnej listine hnutia pre budúcoročné parlamentné voľby. Napokon sa ale nedohodli. Pre TASR to potvrdil predseda KDH Alojz Hlina.

Záborská a Vašečka majú podľa informácií TASR rokovať o miestach na kandidátke s OĽaNO. Záborská a Vašečka momentálne pôsobia v neparlamentnej Kresťanskej únii (KÚ).

"Ponúkli sme im dve miesta našej kandidátky v prvej dvadsiatke. S ohľadom na to, aby ich nominácie prešli na Rade KDH, sme im navrhovali, aby nominovali menej exponovaných predstaviteľov ich strany," povedal pre TASR Hlina s tým, že súčasťou návrhu bolo, že kandidáti KÚ nebudú uvádzaní ako kandidáti tejto politickej strany, a že samotná KÚ v prípade dohody nebude vo voľbách kandidovať.

Hlina doplnil, že ponuka KDH je aj naďalej platná a sú pripravení o nej rokovať. Záborská v lete pre TASR uviedla, že keby jej strana šla na jednu kandidátku s KDH, prípadne inou stranou, KÚ nechce stratiť svoju identitu.

Líder OĽaNO Igor Matovič pre TASR uviedol, že sa s predstaviteľmi KÚ už niekoľkokrát stretli, k definitívnej dohode ešte nedošlo. Hnutie podľa Matoviča čakalo, či sa KÚ dohodne s KDH. Doplnil, že so Záborskou a Vašečkom sú dohodnutí na ďalších rokovaniach. "Je mojou zodpovednosťou, aby som nedopustil, že hlas ľudí, ktorí KÚ budú voliť, prepadne," skonštatoval.

Záborská pre TASR potvrdila, že jej strana stále rokuje s OĽaNO, ako aj s ďalšími stranami. "Verím, že budúci týždeň sa posunieme ďalej. Či sa dohodneme, alebo nie," informovala.

Záborská odišla z KDH v januári tohto roka a založila KÚ. Vašečka v minulosti opustil klub OĽaNO, odišiel do KDH, kde kandidoval za predsedu hnutia, ale Hlina ho v súboji o toto kreslo porazil. Vašečka neskôr odišiel do KÚ. V KÚ pôsobí okrem Vašečku a Záborskej napríklad bývalý europoslanec za OĽaNO Branislav Škripek.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0