Video a podcast 10. máj 2019

Čo neprestáva fascinovať Dušana Škvarnu

Jaroslav Daniška
Jaroslav Daniška
Nová televízna relácia Jaroslava Danišku. (TV aj podcast)
Nová televízna relácia Jaroslava Danišku. (TV aj podcast)
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Jaroslav Daniška

Čo neprestáva fascinovať Dušana Škvarnu

Vitajte pri novej televíznej relácii, ktorú budeme prinášať na stránke Postoja. Bude sa volať Čo neprestáva fascinovať... a k názvu bude patriť vždy aj meno hosťa, s ktorým sa budem v štúdiu rozprávať o témach, ktoré sám otvorí. Prvým hosťom je historik Dušan Škvarna, o ňom za moment. Jej inšpiráciou je relácia Mojich sedem divov sveta, ktorú v dávnych televíznych časoch vymyslel (myslím) Vladimír Železný a moderoval Milan Lasica, náš pokus je trochu neterou tohto programu.

Dušan Škvarna je profesorom histórie na katedre dejín na Filozofickej fakulte UMB v Banskej Bystrici. Dušana som spoznal ešte ako študent, rád čítam jeho texty (ak chcete ukážku, takto uzavrel veľkú diskusiu, ktorú otvoril koncom 80. rokov prof. Ladislav Kováč o tom, či nás Štúr a štúrovci pripravili o uhorské dejiny), rovnako rád ho počúvam  pre jeho pokoj, nadhľad a súvislosti, ktoré presahujú profesiu historika. Na jeho rozprávanie o témach, ktoré ho neprestávajú fascinovať, som sa tešil. Nech sa páči, tu je prvá časť našej novej relácie.

Ak si chcete reláciu radšej vypočuť, pripájame záznam rozprávania Dušana Škvarnu aj v podobe podcastu.

 

Kamera a strih: Andrej Lojan

Akou sumou by ste mohli podporiť POSTOJ?

Naša redakcia funguje najmä vďaka pravidelnej mesačnej podpore od našich čitateľov, ľudí, ako ste vy. Pridáte sa k nim? Ďakujeme!

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0