Aktuálne 10. jún 2016

Slováci vytiahnu na Wales vlastné zbrane, tvrdia hráči

TASR
TASR
Majú v tom úplne jasno, na Wales v ich debute na majstrovstvách Európy slovenskí futbalisti vytiahnu vlastné zbrane.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Majú v tom úplne jasno, na Wales v ich debute na majstrovstvách Európy slovenskí futbalisti vytiahnu vlastné zbrane.

Kolektívne poňatie, stopercentnú koncentráciu, dôležitý rozbor hry ostrovného súpera či vhodnú taktiku trénera Jána Kozáka. A potom by ich nemal zastaviť ani hviezdny Gareth Bale z Realu Madrid, na ktorom zrejme bude stáť hra "drakov" nielen v sobotňajšom zápase 11. júna v Bordeaux (18.00 SELČ), ale aj na celom turnaji.

Všetci reprezentanti si uvedomujú dôležitosť vstupu do šampionátu, no tlmiť nervozitu im pomáhala stmelená partia a skúsenosti starších a kvalitnými zahraničnými ligami ostrieľaných hráčov ako sú Ján Ďurica, Stanislav Šesták, Matúš Kozáčik a najmä hviezdneho tria Martin Škrtel, Marek Hamšík a Juraj Kucka. Mužstvo má svoju tvár, desať hráčov bolo aj pri osemfinále na MS 2010 v JAR pod trénerom Vladimírom Weissom starším.

"Určite môžem hovoriť za celé mužstvo, keď poviem, že sa na prvý zápas veľmi tešíme. Každým dňom sme na Wales mysleli intenzívnejšie. Bude to určite veľmi dôležitý zápas z hľadiska vstupu do skupiny. Na takýto veľký turnaj sa treba len tešiť, užiť si každý zápas s tým, že treba odovzdať absolútne maximálny výkon pre mužstvo. Pokúsime sa opäť spraviť úspech pre slovenský futbal," vyjadril sa stabilný člen defenzívnej formácie Peter Pekarík z Herthy Berlín.

Sústrediť sa na vlastné herné poňatie, to zdôraznil aj stredopoliar Vladimír Weiss mladší. "Som si istý, že sa na nich stopercentne pripravíme. Uvidíme čo prinesie zápas. Bale patrí k svetovej špičke, ale my sa musíme sústrediť na našu hru a na náš kolektívny výkon. Keď budeme hrať tak ako doteraz, porazíme ich," deklaroval pár dní pred duelom ofenzívny hráč katarského klubu Al Gharafa. 

Wales v generálke prehral so Švédmi 0:3, ale Slováci si okrem tohto zápasu rozanalyzovali najmä ich kvalifikačný duel s Belgickom. A ten bol už o niečom inom. Preto prehre s Tre kronor, pri ktorej v základe absentoval Bale, hráči nepripisovali príliš veľkú váhu. "Výsledok sme postrehli, ale je to len prípravný zápas. Netreba to preceňovať ani podceňovať. Určite aj Wales príde na turnaj s inou taktikou, tam si niečo skúšal. Bude záležať od nás a od nášho výkonu, aby sme to zvládli a ten prvý zápas dopadol v náš prospech," prezentoval svoj pohľad defenzívny stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina.

Jedným zo slovenských mladíkov, ktorí by mohli na EURO naskočiť do hry, je stredopoliar Ondrej Duda z Legie Varšava: "Všetci vieme, prečo sme tu. V sobotu je dôležitý prvý zápas. Tešíme sa naň a chceme potešiť aj Slovensko dobrým výsledkom. Nervozita je len v správnej miere, sme profesionáli."

Nováčik v tíme a obranca Sampdorie Janov Milan Škriniar si uvedomuje kvality Balea a od Walesanov očakáva aktívnu hru: "Všetci ho dobre poznáme, je rýchly a má fantastickú ľavú nohu, svetová trieda. Ja ale verím, že ho naši chlapci eliminujú. Ale Wales nie je postavený len na Baleovi. Bude určite ťahúňom, ich taktika bude na ňom postavená, ale oni hrajú tímovo. Budú niečo podobné ako Severní Íri, aj keď si myslím, že nebudú takí zatiahnutí a budú sa snažiť viac útočiť a hroziť."
 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0