Aktuálne 13. február 2016

Kližan postúpil do finále turnaja ATP v Rotterdame, odvrátil tri mečbaly

TASR
TASR
 Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do finále dvojhry na halovom turnaji ATP v holandskom Rotterdame.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

 Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do finále dvojhry na halovom turnaji ATP v holandskom Rotterdame.

V semifinále si poradil s francúzskym kvalifikantom Nicolasom Mahutom 6:7 (3), 7:6 (7), 6:2. V druhom sete odvrátil tri mečbaly. Kližanovi sa druhýkrát za sebou podaril dokonalý obrat, vo štvrťfinále proti Španielovi Robertovi Bautistovi Agutovi čelil dokonca piatim mečbalom.

V dueli o štvrtý singlový titul na okruhu ATP nastúpi v nedeľu proti víťazovi súboja medzi ďalším Francúzom Gaelom Monfilsom a Nemcom Philippom Kohlschreiberom. V Rotterdame už má istú prémiu 170.665 eur a 300 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

V prvom sete si obaja hráči s prehľadom držali podanie a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch Mahut. V druhom dejstve Kližan za stavu 3:3 stratil podanie a v deviatom geme čelil mečbalu. Odvrátil ho, v ďalšom geme Francúza brejkol a vyrovnanie na 5:5 oslávil kotrmelcom.

Rozhodnutie opäť padlo až v tajbrejku, v ktorom Kližan za stavu 4:6 odvrátil ďalšie dva mečbaly a v koncovke slávil úspech. Za stavu 8:7 premenil druhý setbal a vynútil si rozhodujúce dejstvo, v ktorom dominoval. Po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 5:1 a v ôsmom geme premenil po úspešnom obhodení pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal. Nadviazal tak na triumf nad Mahutom z Roland Garros z roku 2012.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0