K príprave tradičnej polievky sa už od skorého rána zišli košickí kuchári pod najvyšším vianočným stromčekom na Slovensku. Zvedavci mali možnosť sledovať celý postup varenia z množstva surovín. "Na prípravu sa spotrebovalo približne 250 kíl kapusty, 60 kíl klobásy, 60 kíl údeného mäsa, tri kilá húb, tri kilá sliviek a ďalšie prísady. Vychádza nám to na približne 2300 - 2500 porcií. Dúfame, že sa podarí celý kotol vypredať," uviedla pre TASR spoluorganizátorka podujatia z organizácie Visit Košice Zuzana Fabianová.
Predaj kapustnice za symbolickú cenu – najmenej jedno euro, sa začal bezprostredne po jej dovarení, záujemcom naberal polievku aj košický primátor Richard Raši a jeho námestníčka Renáta Lenártová.
"Tešíme sa, že obľúbenosť tohto podujatia každým rokom rastie. Verím, že jedným z dôvodov, prečo je Anjelská kapustnica taká vyhľadávaná, je, že viac než samotná polievka hreje všetkých dobrý pocit z pomoci druhým," hovorí Fabianová.
Diskusia k článkom je k dispozícii len pre tých, ktorí nás pravidelne
podporujú od 5€ mesačne alebo 60€ ročne.
Pridajte sa k našim podporovateľom.