Video a podcast OSOBNE s Janou Zlatohlávkovou 10. január 2021

Tréner Maroš Molnár Chcete chudnúť? Netreba sa motivovať obrázkami celebrít, nájdite svadobnú fotku

Jana Zlatohlávková
Jana Zlatohlávková

Je rozdiel medzi snom a cieľom. Ak si zle stanovíte svoj cieľ, veľmi rýchlo stratíte motiváciu, hovorí známy kondičný tréner.  

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Jana Zlatohlávková

Je rozdiel medzi snom a cieľom. Ak si zle stanovíte svoj cieľ, veľmi rýchlo stratíte motiváciu, hovorí známy kondičný tréner.  

Maroš Molnár sa venuje profesionálnym športovcom, športovým nadšencom, trénuje známe osobnosti a môžete ho poznať tiež zo šou Extrémne premeny, kde pomáha schudnúť ľuďom s nadváhou. „Nemám čarovný prútik. Mám len návod a jeho realizácia je už na každom individuálne. Je dôležité dobre si stanoviť rozumný čiastkový cieľ, radšej menej ambiciózny a na dlhšie obdobie. Po jeho splnení je človek namotivovaný k tomu, aby sa posúval vo svojich predsavzatiach ďalej,“ hovorí v Postoj TV. A platí to nielen pre chudnutie.

S novým rokom u mnohých prichádza aj odhodlanie zmeniť životný štýl, lepšie a zdravšie sa stravovať, viac cvičiť. Kedy je podľa skúseného trénera najlepší čas začať so sebou niečo robiť? A ako vo svojich predsavzatiach aj vytrvať?

„Veľkou chybou je, keď sa motivujeme svojimi snami, a nie reálnymi cieľmi. Nemá význam si motivačne lepiť na chladničku fotku obľúbeného športovca či herečky. Keď sa po pár týždňoch ani zďaleka nepribližujete k svojej predstave, je to deprimujúce. Oveľa lepšou motiváciou je, keď sa budete chcieť podobať sebe napríklad na svadobnej fotke,“ konkretizuje Molnár.

V rozhovore sa dozviete tiež:

- po akom čase chudnutia si môžete povedať, že máte vyhraté,

- ako sa dá počas korony efektívne cvičiť aj doma,

- čo je pre neho samého motiváciou a aké „finty“ používa vtedy, keď sa mu nechce.  

Celý rozhovor o novoročných predsavzatiach a odhodlaní už tentoraz v nich aj vytrvať si môžete pozrieť v tomto videu:

Ak práve nemôžete pozerať video, vypočujte si podcast:

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0