Aktuálne 18. apríl 2021

Prieskum Focusu Matovičovi nedôverujú ľudia ako Kotlebovi, dôvera stúpla Ficovi a Kollárovi

Postoj
Postoj

Najviac ľudí dôveruje naďalej prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorej však verí menej ľudí ako pred vládnou krízou. Tá sa najviac podpísala na dôvere k šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi.

Najviac ľudí dôveruje naďalej prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorej však verí menej ľudí ako pred vládnou krízou. Tá sa najviac podpísala na dôvere k šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Prezidentke dôveruje 58 percent a nedôveruje 40 percent respondentov. Ide o jediného politika, ktorému viac ľudí dôveruje, než nedôveruje.

Naopak, najväčšiu nedôveru má minister financií a expremiér Igor Matovič. Dôveru mu vyjadrilo 15 percent respondentov, nedôveru 84 percent.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 31. marca do 7. apríla na vzorke 1001 respondentov.

Na druhom mieste v dôveryhodnosti sa umiestnil líder Hlasu, ktorému verí 41 percent respondentov.

Na treťom mieste sa umiestnil nový premiér Eduard Heger s dôverou 29 percent, čo je skoro dvojnásobne viac ako v prípade jeho predchodcu Matoviča. Predsedovi vlády zároveň prejavilo nedôveru 66 percent účastníkov prieskumu.

S jednopercentným rozdielom v miere dôvery nasledujú po Hegerovi ďalší koaliční lídri – Boris Kollár, Richard Sulík a Veronika Remišová.

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: KTORÝM POLITIKOM DÔVERUJEME NAJVIAC? Opäť máme pre vás výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry...

Uverejnil používateľ Na telo s Michalom Kovačičom Nedeľa 18. apríla 2021

Po vládnej kríze stúpla podľa prieskumu Focus najviac dôvera šéfovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi. Od posledného prieskumu ide o 8 percent. O 4 percentá stúpla dôvera aj lídrovi opozičného Smeru Robertovi Ficovi.

Situácia okolo pádu Matovičovej vlády sa podpísala aj na dôvere k prezidentke Zuzane Čaputovej, no najväčší pokles zaznamenal Richard Sulík, a to v porovnaní s januárom až o 10 percent.

Lídrom mimoparlamentných strán KDH a Progresívne Slovensko – Milanovi Majerskému a Irene Bihariovej – dôveruje zhodne 16 percent respondentov. Bihariovej však nedôveruje viac respondentov (67 %) ako Majerskému (53 %).

Zakladateľovi hnutia Republika a exposlancovi Ľudovej strany Naše Slovensko Milanovi Uhríkovi vyjadrilo dôveru 18 percent a nedôveru 64 percent respondentov.

Je na tom tak lepšie ako jeho niekdajší stranícky šéf Marian Kotleba, ktorému dôveruje 15 percent opýtaných a nedôveruje 83 percent respondentov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0