Aktuálne 10. júl 2020

Médiá Rádio Mária získalo licenciu na rozhlasové vysielanie

Imrich Gazda
Imrich Gazda

Program katolíckeho rádia si budú môcť poslucháči naladiť v polovici augusta.

Program katolíckeho rádia si budú môcť poslucháči naladiť v polovici augusta.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Imrich Gazda

Rádio Mária získalo licenciu na rozhlasové vysielanie
Foto - autor

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom minulotýždňovom zasadnutí udelila spoločnosti Rádio Mária Slovensko licenciu na celoplošné digitálne vysielanie rozhlasovej programovej služby Rádio Mária.

Písomné rozhodnutie by vedenie Rádia Mária malo obdržať do 30 dní. „Plánujeme potom spustiť skúšobné vysielanie a od 15. augusta na sviatok Nanebovzatia Panny Márie by sme chceli oficiálne spustiť vysielanie,“ povedal pre Postoj programový riaditeľ rádia Martin Jarábek.

„Signál bude dostupný v lokalitách Bratislavy, Nitry, Dunajskej Stredy, Banskej Bystrice, Žiliny a Košíc, a mal by pokrývať takmer 40 percent obyvateľstva,“ dodal Jarábek.

V minulosti pritom RVR opätovne stopla vstup Rádia Mária na rozhlasový trh, ktorý by prebehol formou transformácie Rádia Jazz.

Rádio Mária, ktoré vysiela na Slovensku prostredníctvom internetu od októbra 2018, patrí do celosvetovej siete rádií Mária WFRM (World Family of Radio Maria). Okrem slovenského Rádia Mária môžu poslucháči u nás počúvať aj po maďarsky vysielajúce Mária Rádió, ktoré sídli v Komárne. 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0