Aktuálne 10. január 2018

Sagan ide za pápežom. Možno mu pokrstí syna

Pavol Rábara
Pavol Rábara
Svetoznámy cyklista plánuje požiadať Svätého Otca o krst svojho syna.
Svetoznámy cyklista plánuje požiadať Svätého Otca o krst svojho syna.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Pavol Rábara

Sagan ide za pápežom. Možno mu pokrstí syna
Foto: TASR/AP

Trojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan sa o dva týždne stretne vo Vatikáne s pápežom Františkom. 

Pontifikovi prinesie ako dar bicykel značky Specialized, ktorý je špeciálne upravený – v tme odráža biele svetlo a má viaceré detaily ako znak Vatikánu, pápežský erb či argentínsku vlajku spolu s menom Francesco. 

Ako píše taliansky denník La Gazzetta dello Sport, pre Slováka to bude veľmi emotívna chvíľa. „Sagan je veľmi nábožný, tak ako celá jeho rodina. Jeho otec s ním cestuje na preteky a vždy, keď Peter vyjde z tímového autobusu rozdávať autogramy, dá mu krížik na čelo,“ uvedli noviny, ktoré zároveň zverejnili aj dve fotky „papacykla“.

Peter Sagan sa k pápežovi dostane vďaka Andreovi Calcagnimu, obchodnému riaditeľovi spoločnosti Volkswagen Italia, ktorá je napojená na firmu Specialized. 

Súčasťou Saganovej návštevy Ríma bude okrem audiencie u pápeža aj súkromná návšteva Sixtínskej kaplnky a rímskeho obchodu Specialized. 

Sprevádzať ho bude manželka, sestra a mama. „Má v úmysle požiadať pápeža, aby mu pokrstil prvorodeného syna Marlona,“ povedal Ermanno Leonardi zo spoločnosti Specialized. 

Sagan sa momentálne pripravuje v Austrálii na prvé preteky sezóny Tour Down Under, ktoré sú na programe od 16. do 21. januára. 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0