Aktuálne 31. december 2015

Slováci prehrali s Rusmi 1:2. Podľa Bokroša oslavy Silvestra nehrozia

TASR
TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom záverečnom vystúpení v základnej B-skupine juniorských MS vo fínskych Helsinkách s Ruskom 1:2. Už pred zápasom bolo jasné, že zverenci trénera Ernesta Bokroša postúpili do štvrťfinále šampionátu zo štvrtého miesta v skupine a v boji o semifinále nastúpia v sobotu 2. januára proti Švédsku.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom záverečnom vystúpení v základnej B-skupine juniorských MS vo fínskych Helsinkách s Ruskom 1:2. Už pred zápasom bolo jasné, že zverenci trénera Ernesta Bokroša postúpili do štvrťfinále šampionátu zo štvrtého miesta v skupine a v boji o semifinále nastúpia v sobotu 2. januára proti Švédsku.

V zostave SR 20 chýbal vo štvrtok útočník Boris Sádecký, ktorý si v stredajšom stretnutí proti Fínsku poranil koleno. Slováci sa proti Rusom prezentovali sústredeným defenzívnym výkonom, autorom víťazného gólu bol v 30. minúte Jegor Rykov.

Mladí Slováci nastúpili s úmyslom odčiniť stredajší výprask od domácich Fínov, ale v Hartwall Aréne ich čakalo ďalšie favorizované mužstvo. Úradujúci vicemajstri sveta z Ruska chceli výhrou potvrdiť prvé miesto v skupine, ktoré by im vo štvrťfinále zaručilo papierovo slabšieho súpera z Dánska.

Po opatrnom úvode sa do prvej vážnejšej príležitosti dostali hráči SR. Puk v strednom pásme vybojoval Briestenský, pred bránkou našiel Surového, ten sa však faulovaný k strele nedostal. V následnej presilovej hre sa prezentovali strelami Paločko s Jarošom, ale gólman Georgijev bol pozorný. Potom prevzali taktovku stretnutia na svoje hokejky Rusi a skórovali hneď z prvej šance. Po prihrávke od Provorova vystrelil od modrej Mikulovič, nedorozumenie obrancov súpera využil Lauta a z dorážky prekonal Húsku - 1:0. Slováci mohli vyrovnať v závere úvodného dejstva, ale nevyužili ani 40-sekundovú presilovú hru piatich proti trom.

V druhej časti hry ako prvý pohrozil Kuzmenko, jeho tvrdú strelu Húska kryl. Zbornú potom dostala na koňa nevyužitá presilovka Slovákov, po návrate Dergačjova na ľad si Rusi vytvorili veľký tlak. Sľubné príležitosti mali Kaprizov, Lazarev i Kamenev, ale ujala sa až tá z hokejky Rykova, ktorý zvýšil na dvojgólový rozdiel. Zverenci trénera Bokroša však nezložili zbrane a podarilo sa im znížiť. V 36. minúte vyhral buly Sukeľ, puk posunul na modrú Jarošovi a kapitán SR prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 2:1.

Nátlaková hra Rusov pokračovala aj v tretej dvadsaťminútovke. Slováci pozorne bránili a trpezlivo vyčkávali na svoju šancu. Jednu z rýchlych kontier po spolupráci s Pospíšilom zakončil Černák, ale jeho tvrdú strelu Georgijev kryl. Slovákov držal v hre brankár Húska, ktorý zlikvidoval šance Kaprizova, Polunina i Rykova. Necelých päť minút pred koncom tretej tretiny dostal slovenský tím príležitosť na vyrovnanie, ale presilovú hru nevyužil. Záverečnú hru bez brankára skomplikovalo Slovákom vylúčenie Slobodu, skóre sa už napriek viacerým ruským strelám nezmenilo.

hlasy po zápase:

Ernest Bokroš, tréner SR 20 (zdroj: SZĽH): "Aj keď to bol zápas, ktorý z nášho pohľadu už nič neriešil, chlapci ho odohrali veľmi dobre. Výsledok je pre nás priaznivý a teší ma aj to, že sa nám nikto nezranil pred dôležitým štvrťfinálovým zápasom so Švédskom, keďže sme prišli o centra Sádeckého. Stále to je tá istá pesnička – nevyužívame presilové hry. Mrzí ma, že sme nevyužili hlavne tú o dvoch hráčov, ale aj piatich proti štyrom. Z toho si musíme vziať ponaučenie. V hre piatich proti piatim si Rusi strážili výsledok a nakoniec duel aj vyhrali. Teraz sa zbalíme a presťahujeme do druhej haly, kde budeme hrať štvrťfinále. Záver tohto dňa bude normálny, bez osláv. Sme na majstrovstvách sveta a preto žiadne oslavy nehrozia. Sústredíme sa na Švédov, ktorých chceme zaskočiť."

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0