Video a podcast OTVORENE s Michalom Magušinom 05. marec 2021

Kritický poslanec OĽaNO Ideálny premiér by bol kríženec Matoviča a Sulíka

Michal Magušin
Michal Magušin

Rozhovor s Jánom Krošlákom (OĽaNO) o tom, prečo sa rozhodol verejne kritizovať premiéra Matoviča a čo by sa malo vo vláde zmeniť.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Michal Magušin

Rozhovor s Jánom Krošlákom (OĽaNO) o tom, prečo sa rozhodol verejne kritizovať premiéra Matoviča a čo by sa malo vo vláde zmeniť.

Poslanec OĽaNO Ján Krošlák sa odhodlal vyjadriť nesúhlas so spôsobom, ako komunikuje a vládne jeho šéf, premiér Igor Matovič.

„Dúfali sme, že Matovič sa zmení. Bol opozičný poslanec, kritizoval, riskoval život a za to ho obdivujem, klubúk dole. Nastúpil do funkcie a mysleli sme si, že bude pán premiér. (...) Očakával som, že keď prídu krízové situácie, problémy a rozkoly v koalícii, tak tu máme nášho premiéra, ktorý to zvládne.“

„Ideálny premiér by bol kríženec Matoviča a Sulíka. Matovič je pre mňa čistejší a empatickejší, Sulík je odborne zdatnejší a praktickejší. Ideálne by bolo, keby títo dvaja ľudia strávili spolu dva dni v týždni, uvarili si, dali si vínko, uzavreli mier, uzavreli by manželstvo a táto krajina by bola spokojná a všetko by fungovalo. Alebo nech skončia. Nech prestanú robiť tejto krajine zle, nech kľudne idú do úzadia a zozadu poťahujú nitky.“

❓Prečo sa poslanec OĽaNO rozhodol verejne kritizovať premiéra v čase, keď Matovič čelí najväčšiemu tlaku svojich koaličných partnerov zo strany SaS a Za ľudí?

❓Je Ján Krošlák „Trójsky kôň“ Richarda Sulíka?

❓Prečo pred verejnou kritikou premiéra nepovedal o svojich výhradách Matovičovi?

❓V čom je problém Igora Matoviča?

❓Aké sú možnosti ďalšieho vývoja situácie, ktoré by viedli k zlepšeniu situácie?

Odpovede Jána Krošláka na tieto otázky vám ponúkame v tomto videu:

 
Ak by ste si kritické názory poslanca OĽaNO na spôsob vládnutia a komunikácie premiéra radšej pustili ako podcast, nech sa páči:
 
Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0