Aktuálne 02. marec 2021

Progresívne Slovensko spustilo internetovú kampaň, žiada odchod premiéra

TASR
TASR

Vyzýva aj strany SaS a Za ľudí, aby sa ku kampani pridali a aby dosiahli výmenu premiéra alebo odišli z vládnej koalície.

Vyzýva aj strany SaS a Za ľudí, aby sa ku kampani pridali a aby dosiahli výmenu premiéra alebo odišli z vládnej koalície.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko žiada odchod Igora Matoviča z postu premiéra alebo zásadnú rekonštrukciu vlády. Hnutie spustilo internetovú podpisovú kampaň, v nej občanov vyzýva na to, aby vyjadrili súhlas s odchodom premiéra.

Podpisy chce adresovať predsedom koaličných strán SaS a Za ľudí - Richardovi Sulíkovi a Veronike Remišovej. Chce ich cez kampaň požiadať, aby dosiahli výmenu premiéra alebo odišli z jeho kabinetu. 

Na webe s názvom stacilo.uz môžu ľudia vyjadriť svojím podpisom súhlas s odchodom premiéra. "Vyzbierané podpisy neadresujeme samotnému premiérovi. Chceme sa v mene všetkých podpísaných obrátiť na pani Remišovú a pána Sulíka a požiadať ich, aby docielili výmenu premiéra. A ak v tom z akýchkoľvek dôvodov neuspejú, aby obe strany odstúpili z vlády," vysvetlila na utorkovej tlačovej konferencii predsedníčka PS Irena Bihariová.

Strany SaS a Za ľudí podľa PS doteraz odmietali ráznejšie kroky voči premiérovi a ani tým nepodmieňovali svoje zotrvanie vo vláde. "Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní a experimentov Igora Matoviča. Jeho zotrvanie vo funkcii premiéra je už podľa nás neudržateľné a chceme, aby mu to touto formou povedali aj občania," vyhlásila Bihariová s tým, že poslednou kvapkou bol nákup ruskej vakcíny Sputnik V. "Je to neakceptovateľné hazardovanie s ľudskými životmi a zdravím, pretože sprístupňuje občanom vakcínu, ktorej bezpečnosť a účinnosť nie je potvrdená," dodala šéfka progresívcov.

Bihariová vyhlásila, že najväčšou hrozbou návratu vlády Roberta Fica je Igor Matovič. "Nechceme tento scenár, nechceme, aby mali ľudia pocit, že jediné, čo im ostalo, je referendum Hlasu a Smeru. Pripravili sme preto podpisovú akciu, vlastný referendový nástroj," uzavrela.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0