Blog 24. február 2021

Európsky parlament vnucuje Slovensku potraty a agresívne útočí na Poľsko

Matúš Hagara
Matúš Hagara
Správanie slovenskej kancelárie europarlamentu je nehorázne. Otvorene v nedávnom statuse propagujú umelé potraty a útočia na našich susedov.
Správanie slovenskej kancelárie europarlamentu je nehorázne. Otvorene v nedávnom statuse propagujú umelé potraty a útočia na našich susedov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Matúš Hagara

Európsky parlament vnucuje Slovensku potraty a agresívne útočí na Poľsko

No skúsme si ich status bližšie zanalyzovať, pretože je dobrou sondou do mysle progresívneho euroliberála. 

1. Umelý potrat je vražda nevinnej nenarodenej ľudskej osoby. Podľa nich má však žena - matka právo vykonať takýto strašný čin. Dokonca je to podľa nich ľudské právo a vieme, že ľudské práva chránia ľudskú dôstojnosť a iné dobrá. Teda vražda nenarodeného je podľa nich dobro a asi nejako chráni ľudskú dôstojnosť. (Úprimne si neviem predstaviť, ako sa dá vraždením nevinných ľudí chrániť ľudská dôstojnosť...)

Prosím, myslite na to, keď Vás bude nejaký liberál presviedčať, že potrat je len krajné riešenie a v postate si myslí, že to je zlé, a v momente bude hovoriť, že potrat je ľudské právo. Klame, pretože potrat je podľa neho dobrá vec.

Je to dôležité zdôrazniť, lebo ide o veľký a nebezpečný hodnotový posun. Ako keď v nacistickom Nemecku začali akosi tolerovať obmedzovanie práv a neskôr vraždenie Židov, lebo sú to vraj občania druhej kategórie alebo (neskôr) to vlastne ani ľudia nie sú. Toto sa deje teraz priamo pred našimi očami.

2. V Európe máme problém s rešpektovaním kultúrno-etickej nezávislosti členských štátov EÚ. Ak sa napr. Poľsko rozhodlo zvýšiť ochranu nenarodeného života, akým právom si európske inštitúcie nárokujú Poliakov kritizovať? Je zjavné, že ochrana ľudskej dôstojnosti od počatia po prirodzenú smrť európskym progresívcom veľa nehovorí, a je absolútne za čiarou, aby inštitúcie EÚ cez svoje oficiálne informačné kanály viedli takúto agresívnu ideologickú kampaň.

Nikto oficiálne z EÚ nekritizoval napr. Holandsko, keď eutanáziou vraždí svojich občanov vrátane maloletých. Čiže je jasne vidno, že ak chcete chrániť ľudský život, ste porušovateľ ľudských práv. Ak ho ochranu života znižovať a zabíjať občanov, ste podporovateľ ľudských práv. Úplne pomýlené...

3. V Európe máme problém s definovaním spoločných hodnôt a vzniká čoraz väčšia priepasť (tzv. gap). Európska únia je čoraz viac nepriateľská k judeo-kresťanským hodnotám, ktoré sú pilierom západnej civilizácie. Pričom je to paradoxné berúc do úvahy, že viacerí otcovia zakladatelia EÚ boli zbožní katolíci. Dnes sa nachádzajú viacerí predstavitelia EÚ v tak hlbokom zatemnení mysle a svedomia, že propagujú relatívne hodnoty ako absolútne a tie absolútne (ako napr. ochrana ľudskej dôstojnosti) relativizujú. Takto vyzerá súčasný progresívny trend, ktorý vedie k úpadku. Toto dlhodobo nemôže fungovať.

4. Európska mantra "ever closer union," ktorá hovorí o neustále sa zbližujúcej únii, pod čím sa neraz chápe integrácia vo forme federalizácie jednoducho nebude fungovať. Bežní občania pri pohľade na EÚ pretláčajúcu rôzne ideológie to odmietnu. Vstupuje do toho aj aspekt národnej, kultúrnej a náboženskej identity, ktorú má EÚ problém rešpektovať.

Všimnite, že pre väčšinu EÚ predstaviteľov existuje iba jeden správny názor (ako za komunistov): potrat je ľudské právo, gender identita musí byť všade rešpektovaná, ideologické požiadavky lgbt komunity musia byť všade presadzované, ochrana náboženskej slobody a slobody vyznania je na pomaly poslednej priečke priorít. Čo je na tomto prístupe atraktívne? Tu ide o jasnú snahu názorovo uniformovať obyvateľov EÚ. Rešpektovanie diverzity je len vtedy, ak s nimi súhlasíte.

5. Kancelária Európskeho parlamentu by sa mala za svoje vyjadrenie verejne ospravedlniť, ak má záujem, aby ju občania Slovenska nevnímali len ako ideologickú pobočku s cieľom indoktrinácie členského štátu EÚ. Tiež by mala ako nápravu vyslať signál konzervatívnym občanom, ktorých je na Slovensku mimochodom väčšina, že aj ich názory sú zastúpené na EÚ úrovni.

P.S. Ak máte chuť, zavolajte im + 421/2/59 42 96 83 alebo napíšte im mail na epbratislava@ep.europa.eu, a povedzte im, že to prehnali.

Foto: The Parliament Magazine

 

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0