Tweetnuť
Kopírovať odkaz
Čítať neskôr
Pre uloženie článku sa prihláste alebo sa ZDARMA registrujte.
Dnes treba vedieť
20. január 2021, 17:22

OĽANO dostalo pokutu pre porušenie ochrany osobných údajov

Výšku pokuty či konkrétne porušenia zatiaľ Úrad na ochranu osobných údajov ani OĽANO špecifikovať nechceli. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, vládne hnutie sa odvolalo. 

Upozornil na to portál Trend, podľa neho pokuta súvisí s internetovou anketou o programe hnutia v prípade vstupu do vlády z februára minulého roka.

"Úrad v prvostupňovom rozhodnutí konštatoval niektoré porušenia ochrany osobných údajov a tiež bola uložená pokuta, nakoľko však prevádzkovateľ podal proti tomuto rozhodnutiu rozklad (odvolal sa), o ktorom sa ešte len bude rozhodovať, teda rozhodnutie nie je právoplatné, nebude sa úrad k veci bližšie vyjadrovať, ani uvádzať konkrétne detaily, ani výšku pokuty, a to až do právoplatného skončenia konania," uviedla pre TASR Lucia Bezáková z odboru právnych služieb úradu.

OĽANO podľa slov Petra Dojčana z jeho mediálneho tímu rešpektuje a dodržiava právo občanov na ochranu osobných údajov. "Rovnako rešpektujeme nezávislosť a rozhodnutia Úradu na ochranu osobných údajov. Keďže v tomto prípade rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť, nejde o ukončený proces, a z toho dôvodu ho nebudeme komentovať," dodal.

Inzercia

Dnes treba vedieť

pred 5 hodinami

Robotické vozidlo Perseverance (Vytrvalosť) v piatok absolvovalo prvú jazdu na povrchu Marsu. Misia NASA pristála vo štvrtok 18. februára. Experti odvtedy preverovali systémy vozidla vrátane robotického ramena. (tasr)

pred 7 hodinami

Taliansko zaznamenalo vlani najvyšší ročný počet mŕtvych od 2. svetovej vojny. Štatistický úrad ISTAT oznámil, že v roku 2020 bolo v krajine 746 146 úmrtí. Je to o 15 percent viac než priemer pre roky 2015 až 2019. (tasr)

pred 7 hodinami
pred 7 hodinami

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok trvá na tom, že rokovania maďarského ministra zahraničných vecí Pétra Szijjártóa v Komárne s poslancom OĽaNO Györgym Gyimesim v súvislosti so zákonom o štátnom občianstve boli neprijateľné, keďže ide o výsostnú vnútroštátnu záležitosť. "Pokiaľ som minister zahraničných vecí, vždy budem brániť záujmy a suverenitu Slovenskej republiky a Národnej rady, ktorá o tomto dôležitom zákone rokuje," napísal na sociálnej sieti. (tasr)

pred 8 hodinami

Petrovi Tóthovi môžeme veriť, že vedel len o zámere rozpracovať a sledovať novinárov, nie o vražedných plánoch Kočnera. Lenže – aj sledovanie a odpočúvanie kohokoľvek, kto nie je podozrivý z trestnej činnosti, by malo byť protiprávne a trestné. Je správne, že NAKA v tejto veci začala stíhanie. Malo by poslúžiť nielen ako trest, ale aj ako odstrašujúci precedens. Dag Daniš komentuje hlavné udalosti týždňa.