Aktuálne 03. december 2020

Proces s Patrikom Pachingerom odročili z dôvodu práceneschopnosti prísediaceho

TASR
TASR

V minulosti bol právoplatne odsúdený v kauze podvodu na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia.

V minulosti bol právoplatne odsúdený v kauze podvodu na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Hlavné pojednávanie s Patrikom P. v kauze sprenevery naplánované na štvrtok odročil Okresný súd (OS) Bratislava I na 14. decembra. Dôvodom bola práceneschopnosť prísediaceho v súvislosti s absolvovaním operačného zákroku. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa obžaloby mal Pachinger v desiatich skutkoch v rokoch 2010 až 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákať finančné prostriedky v celkovej výške 959 750 eur. Tie však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne ich použil na vyplácanie iných. Tým mal poškodeným spôsobiť škodu v celkovej výške vyše 840 000 eur.

V minulosti bol právoplatne odsúdený v kauze podvodu na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia. Najvyšší súd (NS) SR 10. septembra v tejto veci zamietol jeho dovolanie. Bolo totiž zrejmé, že dôvody dovolania neboli splnené. Deň predtým Patrika Pachingera prepustili z bratislavského väzenia na slobodu.

Patrik Pachinger v kauze podvodu na nebankovky figuroval spolu s Dávidom Brtvom a Jozefom Majským. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún. Tu ho uznal za vinného prvostupňový Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, napokon ho NS SR 28. marca 2018 odsúdil na sedem rokov väzenia. Od júla 2018 si odpykával zvyšok svojho trestu. V minulosti bol takmer päť rokov vo väzbe, tá sa mu zarátala do trestu.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0