Aktuálne 03. december 2020

Strana Za ľudí žiada pre otváranie škôl mimoriadnu koaličnú radu

TASR
TASR

Podľa vicepremiérky Veroniky Remišovej sa deti stali rukojemníkmi politických sporov v koalícii.

Podľa vicepremiérky Veroniky Remišovej sa deti stali rukojemníkmi politických sporov v koalícii.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Vládna strana Za ľudí žiada na tému otvárania škôl zvolanie mimoriadnej koaličnej rady. Predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová tvrdí, že deti nemôžu byť rukojemníkmi politických sporov.

"Verím, že nájdeme spoločne riešenie," skonštatovala. Deklaruje, že ona urobí všetko pre to, aby sa od pondelka (7. 12.) mohlo začať vzdelávanie v školských laviciach a nie za monitormi. Obnovia sa tak podľa nej vzťahy, žiaci si zopakujú učivo, ktoré prebrali dištančne, a nastavia sa plány od januára. Prirodzený lockdown cez vianočné prázdniny potom podľa strany Za ľudí pomôže obmedziť prípadné šírenie vírusu.

Plán z dielne ministerstva školstva na návrat žiakov do škôl v utorok ústredným krízovým štábom neprešiel. Po stredajšom rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽANO) oznámil, že na Slovensku sa možno v pondelok otvoria niektoré školy s tým, že preberá pilotné testovanie žiakov na ochorenie COVID-19 do vlastných rúk. Tvrdí, že už nechce počúvať výhovorky zo strany ministerstva školstva, keďže vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, starostov i primátorov zapojiť sa do testovania.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra. Rovnako sa z domu vzdelávajú aj študenti stredných škôl. Vysokoškoláci sa majú vyučovať dištančne do konca zimného semestra. Výnimku majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, tí sa môžu vzdelávať v školách prezenčne. Rovnako sa v školách môžu vzdelávať aj žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia v malých skupinách, ktoré sa skladajú z maximálne piatich žiakov a pedagóga.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0