Spoločnosť 21. október 2015

Ako žije Postoj mesiac po štarte (+ fotogaléria)

Fero Múčka
Fero Múčka
Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporujú. Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporujú. Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Fero Múčka

Ako žije Postoj mesiac po štarte (+ fotogaléria)

Pred mesiacom sme spustili našu novú stránku. Lepšie povedané, náš nový projekt. Boli to hektické chvíle. Keďže väčšina súčasnej redakcie prišla až počas leta, mali sme len niekoľko týždňov na to, aby sme si do detailov určili, ako to má fungovať, čo je v našich silách a ako s málom dosiahnuť čo najviac. Vďaka našim spolupracovníkom, ktorý web nakreslili a naprogramovali v rekordnom čase, sa to nakoniec podarilo. A v kvalite, ktorá na Slovensku nie je samozrejmá.

Nešlo len o web. Museli sme prísť aj na to, ako s našou malou redakciou prinášať čo najviac plnohodnotného obsahu, publicistiky i spravodajstva a zároveň si získať rešpekt. Aj toto sa nám darí, hoci roboty nás ešte čaká veľa. No dnes sme portál, ktorý nielen prináša bežné spravodajstvo, ale aj komentáre, ktoré rezonujú, rozhovory s inšpiratívnymi i vplyvnými ľuďmi, umelcami, vrcholovými politikmi, historikmi, biskupmi a kňazmi či ekonómami. No predovšetkým prinášame témy, ktoré v iných médiách chýbajú. Všetko s cieľom zastúpiť vo verejnej debate konzervatívny pohľad, ktorý v nej absentuje.

Dátum spustenia denníka Postoj nebol náhodný. Bolo to tesne pred pochodom za život. Tušili sme totiž, že tejto téme sa opäť nedostane primeranej pozornosti, hoci to bude jedna z najväčších akcií za niekoľko desaťročí. A tak sa i stalo. Postoj bol nakoniec jediný denník, ktorý celý víkend informoval o množstve podujatí v priamom prenose, nehovoriac o pokrývaní samotného pochodu za život. Vznikol tak jedinečný záznam tejto udalosti pre históriu.

Začali sme naplno a postupne pridávame. Postupne dolaďujeme všetky technické detské choroby, a tak sa nám uvoľňujú ruky pre tvorbu obsahu. Počet denne vydaných článkov sa zvyšuje, výber spravodajstva je flexibilnejší, pribúdajú nám skúsení, vzdelaní a talentovaní prispievatelia z rozličných oblastí.

Čaká nás ešte veľa práce, pracujeme na zriadení malého štúdia, aby sme obsah mohli obohatiť aj o videá – diskusie či komentáreZdieľať

Čaká nás ešte veľa práce, pracujeme na zriadení malého štúdia, aby sme obsah mohli obohatiť aj o videá – diskusie či komentáre. Chceme tiež prinášať viac obsahu a rozšíriť redakciu. Okrem novinárskej časti musíme investovať veľa času a energie aj do ďalších oblastí, bez ktorých to nepôjde – starosť o vás, našich prispievateľov, obchod, bez ktorého bude projekt dlhodobo neudržateľný, a o dennú agendu.

Je to o to ťažšie, že pre svoje zameranie narážame aj na bariéry, s ktorými sme nepočítali (napríklad zamietnutie využívania darcovského platobného systému darujme.sk, ktorý iné médiá, veľké či malé, komerčné či neziskové, môžu využívať bez obmedzení).

Preto ďakujeme všetkým, ktorí nás podporujú. Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. Aby sme tu boli aj takto o pol roka či o rok, potrebujeme ešte prejsť kus cesty. Podporte nás na nej. Ďakujeme.

Ako to u nás vyzerá:

 

Pondelková veľká porada, plánovanie tentoraz v rukách Jozefa Majchráka. Spolu s ním brainstormujú Jaroslav Daniška a Daniela Matejovičová.

 

Martin Hanus  a Pavol Rábara, podľa doterajších zistení najkoncentrovanejší ľudia v redakcii.

 

Fero Múčka a Jozef Majchrák. Do záberu vošla aj kobercová lepiaca páska.

 

Na linke z Ružomberka je šéfredaktor rubriky Svet kresťanstva Imrich Gazda. Keďže má najväčší odstup, neraz býva kritický. (Na želanie dodávame, že konštruktívne kritický.)

 

Obchod, marketing, starostlivosť o zákazníkov, účtovníctvo a mnoho ďalšieho. Katarína Oravcová, Laura Karpatová a Lukáš Melicher, riaditeľ OZ Postoy.

 

Naša ďalšia méta – premeniť tretiu miestnosť na malé štúdio. Držte nám palce.

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0