Blog 25. september 2020

Pokračovanie k Ján 3, 22-36

Viliam Majda
Viliam Majda
V cirkvách potenciál zmeny je a história to potvrdzuje. Tým potenciálom je vnútorná dispozícia uvedomiť si svoje chyby a vedieť ich ľutovať.
V cirkvách potenciál zmeny je a história to potvrdzuje. Tým potenciálom je vnútorná dispozícia uvedomiť si svoje chyby a vedieť ich ľutovať.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Viliam Majda

V cirkvách boli ľudia, ktorí páchali hrozné veci, ale prišli iní, ktorí to zastavili a zmenili. Systémy, ktoré sa hrajú na pravdu, ale nie sú schopné sebareflexie, ktoré odmietajú svedomie a pocit viny, ktoré odmietajú akceptovať, že niečo môže byť aj nemenné, napríklad morálka, ktoré odmietajú, že človek by mal vedieť povedať „prepáč, pomýlil som sa, odpusť mi“, tieto systémy nakoniec zhnijú zvnútra a rozložia sa. Ich zánik zvonka je už len otázkou času. Času a tlaku. A ten tlak tu stále je. Je to tlak civilizácií v Afrike, v Ázii. Tieto civilizácie majú vlastný hodnotový systém a nevzdávajú sa ho.

V Európe a Amerike (samozrejme aj v Austrálii) máme v súčasnosti dva relevantné hodnotové systémy. Neuvádzam výrazne menšinové hodnotové systémy (napríklad vieru vo vesmírnych ľudí, či vieru v rozprávkové bytosti, ku ktorým sa niektorí v prieskumoch verejnej mienky z trucu hlásia). Hovorím o hodnotovom systéme kresťanstva a hodnotovom systéme sekulárnej spoločnosti. Určujúcim prvkom hodnotového systému sekulárnej spoločnosti sa dnes chce stať gender ideológia. Netvrdím, že táto ideológia neprináša aj niečo pozitívne, čo ľudstvo hľadá. Stále je dosť mužov (aj v euro-americkej kultúre), ktorí pohŕdajú ženami, stále je dosť ľudí, ktorí nenávidia homosexuálov, stále je dosť dospelých, ktorí ubližujú deťom.

Ale to, čo nakoniec gender ideológiu zničí, bude jej neschopnosť priznať si, že tak radikálne ako sa niekde presadzuje, v skutočnosti vedie ľudí preč od kritického používania rozumu. A vytvára v ľuďoch závislosť. Závislosť na sexualite. V mene slobody sexu potláča v ľuďoch svedomie.

V mene slobody sexu zakazuje ľuďom prejavovať iný názor a kriticky (a slobodne) o ňom diskutovať. Robia to, čo robili všetky doterajšie -izmy. Falšujú alebo zatajujú výsledky vedy a štatistík. Ovplyvňujú - za peniaze bohatých ale namyslených ľudí - štátne inštitúcie. Obsadzujú katedry sociálnych vied a zastrašujú odborníkov na sociálne a psychologické vedy, aby ani neskúšali skúmať niečo, čo by mohlo spochybniť východiská gender ideológie. Ovplyvňujú majiteľov médií a šéfredaktorov, aby spoločensky znemožnili každého, kto prejaví pochybnosť alebo iný názor. Popierajú alebo aspoň bagatelizujú následky sexuálnej závislosti, ktorú svojou ideológiou budujú.

Ale ekonomika nepustí. Každá závislosť vyčerpáva štátnu pokladňu. Príde okamih, kedy už nebude ekonomika schopná uživiť toľko psychiatrických ústavov na liečenie trosiek zo sexuálnej závislosti. Ani vo väzeniach nebude dosť miesta pre ľudí, ktorých sexuálna závislosť priviedla na cestu kriminality.

Nedávno som zachytil v novinách správu, že Nórsko plánuje prenajať od Holanďanov miesta vo väzeniach pre svojich väzňov. Netvrdím, že tam vidím priamu súvislosť medzi preplnenými väzeniami v Nórsku a už dlhodobo presadzovanou gender ideológiou práve v tomto bohatom štáte. Ale práve odtiaľ sa ozývajú hlasy odborníkov, aby súčasný stav presadzovania „rodovo citlivej“ výchovy spoločnosti bol podrobený širšiemu výskumu a konsenzu; a aspoň trošku jemne spomalený.

Tento jav závislosti sa bude musieť pomenovať, bude sa musieť zaradiť do klasifikácie chorôb. A spoločnosť sa bude musieť ním zaoberať a hľadať príčiny závislosti. A odstrániť ich.

Súčasťou terapie spoločnosti a každého jednotlivca bude musieť byť nielen ľútosť ale aj odpustenie. Človek si bude musieť odpustiť svoju slabosť, ktorou sám seba zdegradoval, bude musieť odpustiť tým, ktorí ho svojim príkladom zviedli do závislosti. Bude musieť odpustiť spoločnosti a politikom, ktorí podporovali pokusy na ľuďoch cez gender výchovu.

Ján hovoril, že Ježiš je ženích, lebo má nevestu. Je možné, že Ján predvídal, že nebeské kráľovstvo bude perfektnou svadobnou hostinou, kde bude hlavným aktérom ženích Ježiš. Kto bude tou nevestou? Kto bude prežívať tú eufóriu, že začína najšťastnejší okamih života a vstupuje do vysnívaného stavu po boku milovanej a milujúcej osoby?

Má to byť každý jeden z nás.

Pokračovanie nabudúce ...

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0