Aktuálne 04. august 2020

Najväčší investor na svete investuje do morskej veternej elektrárne v Holandsku

TASR
TASR

Spoločnosť BlackRock už investovala šesť miliárd dolárov do projektov v oblasti trvalo udržateľných zdrojov energie. 

Spoločnosť BlackRock už investovala šesť miliárd dolárov do projektov v oblasti trvalo udržateľných zdrojov energie. 

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Spoločnosť BlackRock, ktorá je najväčšou investičnou skupinou na svete, zvažuje miliardovú investíciu do veternej farmy pri pobreží Holandska. Spoločnosť už investovala šesť miliárd dolárov do projektov v oblasti trvalo udržateľných zdrojov energie a teraz sa zameriava na novú investíciu pri holandskom pobreží v hodnote viac ako jednej miliardy eur. Podľa Financieele Dagblad spoločnosť BlackRock zatiaľ neposkytla viac podrobností, podľa všetkého však ide o projekt plánovanej veternej farmy pri pobreží Zeelandu neďaleko mesta Borssele v estuári rieky Schelde.

Spoločnosť BlackRock, ktorá spravuje viaceré holandské dôchodkové fondy, tvrdí, že farmy na veternú a solárnu energiu čoraz viac získavajú na popularite ako spoľahlivé alternatívne investície.

Holandská vláda minulý mesiac oznámila, že konzorcium Crosswind, ktoré je zložené zo spoločností Shell a Eneco, má v holandskej oblasti Severného mora postaviť a prevádzkovať tretiu veternú farmu, ktorá nebude viazaná na žiadne dotácie. Táto veterná farma by mala mať kapacitu vyše 750 MW, čo znamená, že veterná energia vyrobená na mori bude do roku 2023 poskytovať 16 % holandskej spotreby elektrickej energie.
      

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0