Spoločnosť 17. marec 2008

Týždenníček 11/2008

Postoy
Postoy
V pondelok prišiel do Bratislavy na svoju prvú zahraničnú návštevu staronový český prezident Václav Klaus, ktorému sa začína druhé volebné obdobie. V ten istý deň mal predseda vlády Robert Fico cestovať do Londýne na rokovanie s britským premiérom Gordonom Brownom. Jeho let zrušili z bezpečnostných ...
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoy

V pondelok prišiel do Bratislavy na svoju prvú zahraničnú návštevu staronový český prezident Václav Klaus, ktorému sa začína druhé volebné obdobie. V ten istý deň mal predseda vlády Robert Fico cestovať do Londýne na rokovanie s britským premiérom Gordonom Brownom. Jeho let zrušili z bezpečnostných ...

V pondelok prišiel do Bratislavy na svoju prvú zahraničnú návštevu staronový český prezident Václav Klaus, ktorému sa začína druhé volebné obdobie. V ten istý deň mal predseda vlády Robert Fico cestovať do Londýne na rokovanie s britským premiérom Gordonom Brownom. Jeho let zrušili z bezpečnostných dôvodov pre prudkú víchricu.

Ekonóm Richard Sulík vidí v "rozpade" Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) jednu veľkú výhodu: "zrodila sa nádej, že sa už nikto nebude snažiť obmedzovať ľudí zákazom predaja v nedeľu." Nepáči sa mu, že poslanci Marta Damborská (SNS), Ľudmila Mušková (HZDS) a Ján Podmanický (SMER-SD) predložili do parlamentu zákaz predaja cez Veľkonočnú nedeľu a na prvý sviatok vianočný. "Nielen kvôli tomu, že som ateista, sa mi vôbec nepáči, že zas nejakí múdri ľudia, ktorí si myslia, že sú múdrejší ako ostatní, a preto im chcú určovať, ako majú žiť, ma chcú obmedzovať. Samozrejme, ani ako kresťanovi by sa mi nepáčilo, keby že si nemôžem kúpiť čerstvý chlieb vtedy, kedy ja chcem," píše spoluautor daňovej reformy na Slovensku R. Sulík v pondelkových Hospodárskych novinách.

Slovenská chemická a petrolejárska rafinéria Slovnaft patrí maďarskému MOLu. Osem percent akcií MOLu kúpi Oman Oil Company, firma vo vlastníctve Ománskeho sultanátu.

"Podpísal som Sulíkovo referendum. Chyba", napísal šéfredaktor Trendu Rado Baťo. Odpoveď Richarda Sulíka prišla zanedlho: "Rado Baťo nerozmýšľa nad tým, čo podpisuje. Našťastie".

Líder írskej rockovej skupiny U2 otvoril utorkové zasadnutie poslaneckého klubu nemeckých sociálnych demokratov v Berlíne zvonením zvončeka. Ktorá populárna hviezda zazvoní Smeru? Pozve si Robo Roba Kazíka?

Predseda HZDS a koaličný partner Vladimír Mečiar chce použiť 22 miliárd korún na zmiernenie dopadov zavedenia eura.

Napriek tomu, že verejnoprávna televízia už niekoľko mesiacov nemá riaditeľa, Rada STV znovu oddialila termín jeho voľby. Takto ho zvolia už jej noví, parlamentom dosadení členovia. Premiér Fico 18.12.2007 o Rade neskrýval: "Máme samozrejme záujem, aby tam boli zvolení ľudia, ktorí budú reprezentovať naše názory." Jede, jede, mašinka...

V tomto týždni sa objavili informácie, že na bratislavskom letisku pristávali lietadlá americkej tajnej služby CIA. Podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí išlo o komerčné charterové lety povolené americkou vládou.

"Ako autori a osobnosti sú dokonale odlišní, zároveň ich však spája morálny imperatív obrany slobodného myslenia a ľudskej dôstojnosti," povedal Kornel Foldvári v laudatiu Milanovi Lasicovi a Jozefovi Jablonickému, ktorí sa stali držiteľmi Ceny Dominika Tatarku za rok 2007.

V stredu 12.marca 2008 sme si pripomenuli desať rokov od úmrtia herca a jedinečného umelca Jozefa Kronera.

Môžeme sa tešiť na ďalšiu novú politickú stranu. Odídenci z KDH, tzv. "diabolos" - Vladimír Palko, František Mikološko, Pavol Minárik a Rudolf Bauer zakladajú Konzervatívnych demokratov Slovenska. Chcú tu byť pre tých, ktorí sú sklamaní z opozície a nechcú Fica. Je tu niečo pre tých, ktorí sú sklamaní z politiky ako takej a súhlasia so slovami baču, že "politika je najhoršá vec, akú človek kedy vymysleu!"?

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0