Blog 09. júl 2020

Jeremy Riddle: "Zdravá sexualita môže byť len to, čo určil Boh"

Martina Šulová
Martina Šulová
"Medzi jedným mužom a jednou ženou v uzavretom manželstve. Periodicky "
"Medzi jedným mužom a jednou ženou v uzavretom manželstve. Periodicky "
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Martina Šulová

Jeremy Riddle: "Zdravá sexualita môže byť len to, čo určil Boh"

Pre niekoho možno na dnešnú dobu revolučné, ba až šokujúce vyjadrenie. Nie je odo mňa, ale plne sa s ním stotožňujem. Preto ho sem dám v plnom znení. Najmä pre tých, ktorí nie sú fanúšikom sociálnych sietí.

 

"Ak veríte, že Slovo Božie podporuje akýkoľvek sexuálny prejav, klamete samy sebe. Veľa ľudí, ktorých priťahujú osoby rovnakého pohlavia , mi vraví: "Takto to cítim odjakživa, odkedy sa pamätám". Nikdy som o tom ani na sekundu nezapochyboval. Ale nepovedal vám nikto tú najťažšiu pravdu o sexualite? Že sexuálna túžba a príťažlivosť musí byť trénovaná a sústredená? Že musíte vy viesť svoje telo a túžby a nenechať ich prevziať nad vami kontrolu a zničiť vám život? Koľko ženatých mužov/vydatých žien by mohlo použiť rovnaký argument pre polygamiu? Mohli by povedať:  "Vieš, veľmi som sa snažil potlačiť tieto pocity, pravdou je, že ma nikdy nepriťahoval len jeden človek. Taký proste som". Človeče, každý jeden ženatý muž/vydatá žena by mohli prežiť rovnaký príbeh. Ale nie, tí s prekrásnym, radostným, sexuálne uspokojivým manželstvom sa naučili ctiť si svoj záväzok disciplinovaním svojích sŕdc, trénovaním ich zraku a zameriavaním všetkých túžob na sexuálnu intimitu s manželom/manželkou. Rozumiem, že tréning heterosexuálnych túžob môže byť menej zložitý, ako tých homosexuálnych a nepredstieram, že by som plne chápal tú bolesť a zmätok okolo tohto boja. Nie som bez súcitu, ale nemôžeme prekrúcať pravdu. Život kresťana nebude nikdy ničím menej, než vziať Pána Boha za slovo a priniesť Mu naše životy na usmernenie. Môže nás to stáť mnoho vecí, možno stratu sexuálneho uspokojenia v tomto živote, ale zabudli sme, že kresťania nežijú pre tento život, ale pre večnosť? Že už položili svoje životy pre Ježiša a uznali HO tak hodnejším než ich sexualita? Ich ÚPLNÉ životy? Uctievaním Božieho návrhu pre sexualitu bude pre generácie jedným z najväčších prejavov cti. Bude to drahé, ale bude to sväté. Budú stáť tvárou všetkým klamstvám sveta, ktoré im vravia, aby sa poddali svojím túžbam a oni im odpovedia: Je to naša radosť. Je to naše potešenie ctiť Pána v našich telách. Aj keď je našim krížom abstinencia a popieranie našich sexuálnych túžob, vezmeme ho a budeme nasledovať Ježiša"

 

O Jeremym hovoria, že je Bohom vyvolený a Bohu plne oddaný...Sledovať jeho cestu a čítať jeho úvahy a myšlienky je potešenie pre dušu.

https://www.instagram.com/p/CCboZ3FBdLE/

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň