Blog 09. júl 2020

Bödör sa pekne všetkým zasmeje a zamáva rukou. Idem od Vás...

Robert  Puk
Robert Puk
Firma Bonul nie je výmysel tretej Ficovej vlády, ako by si mnohí ľudia mysleli, pri Bodovcoch musíme načrieť viac do histórie.
Firma Bonul nie je výmysel tretej Ficovej vlády, ako by si mnohí ľudia mysleli, pri Bodovcoch musíme načrieť viac do histórie.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Robert Puk

Firma vznikla počas nástupu prvej Dzurindovej vlády 22. júna 1998 a v tých časoch začala dostávať aj štátne zákazky. Chcem pripomenúť - a úzko to s tým súvisí -  že Bratislava nie je veľké mesto a kto tu žije od narodenia viac alebo menej osobne pozná alebo poznal viacerých ľudí z bratislavského podsvetia. A súvisí to aj s tým, že pán Ferus, akýsi krstný otec Bodorovcov a šéf nitrianskeho podsvetia mal veľmi dobré a kamarátske kontakty s tým bratislavským, často sem chodil na družné debaty a za zábavou. A nie je ani tajomstvom, že bratislavské výpaľnícke skupiny častokrát robili špinavú prácu pre politické strany. Svobodovci a Takáčovci mali blízko k Mečiarovi a jeho tlupe, Jakšíkovci k SDKÚ, Piťo ku KDH a môj spolužiak Miroslav Sýkora ku všetkým.

Z malej bezpečnostnej služby - aj vďaka štátnym zákazkám - vyrástla obrovská agentúra, ktorá disponuje najmodernejšou technikou, trezormi najvyššieho zabezpečia, pancierovými autami na prevoz toho najcitlivejšieho "tovaru" a armádou "vojakov", ktorá trikrát presahuje počet príslušníkov  5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny. Majitelia tejto agentúry nie sú žiadní primitívi, ale tvrdí podnikatelia, majú vysokoškolské vzdelania - to inak mali aj mnohí šéfovia bratislavského prostredia, majú výborné a kamarátske kontakty na špičky športovcov v silových športov, vyborné kontakty na samosprávy a prenikli aj na vrcholných predstaviteľov parlamentu aj vlád.

Myslíte si, že po krachu druhej Dzurindovej vlády a prehre prvej Ficovej vlády skončili a zákazky sa scvrkli na minimum? Omyl, počas krátkej radičkovsko-dzurindovsko-sulíkovskej vlády dosiahla firma Bonul tržby viac ako 57 miliónov 666 tisíc eur a rástla ďalej. A áno, ešte viac jej narástli tržby počas druhej a tretej Ficovej vlády, kde im okrem iných robil poskoka podržtaška privatizéra a eštebáka Širokého povedzme to ľudovo Báčik z Chochoľova Jahnátek.

Samozrejme, teraz je tlak verejnosti zbaviť sa pochybných podnikateľov, skorumpovaných úradníkov a s nimi prepojených ľudí. A kto sa má na týchto "operáciach" podieľať, treťotriedny pouličný bratislavský vekslák a šmelinár Kollár? Ten, ktorý robil spomínaným členom bratislavského podsvetia poskoka a prinajlepšom štartéra?  

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0