Aktuálne 29. jún 2020

Na súde v kauze vraždy Jána Kuciaka sa čítali SMS medzi Andruskóom a Zsuzsovou

TASR
TASR

Podľa obžalovanej dokazujú jej výpoveď o tom, že jej Andruskó dlžil peniaze. Komunikácia pochádza z dní tesne pred ich zadržaním v septembri 2018.

Podľa obžalovanej dokazujú jej výpoveď o tom, že jej Andruskó dlžil peniaze. Komunikácia pochádza z dní tesne pred ich zadržaním v septembri 2018.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

V komunikácii Alena Zsuzsová opakovane urguje Andruskóa a pokúša sa od neho vymáhať úroky z pôžičky, ktorú si mal od nej zobrať. Andruskó dlhodobo tvrdí, že Alena Zsuzsová od neho požadovala 20-tisíc eur, ktoré mali byť záloha za vraždu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku.

Žilinka je dozorovým prokurátorom v kauze Technopol servis, v ktorej je obvinený aj Marian Kočner. K jeho vražde nedošlo. Vzhľadom na to mal podľa obžalobnej verzie Andruskó Alene Zsuzsovej dlžiť peniaze, ktoré sa mali byť „odpracované“ sprostredkovaním vraždy novinára.

Správy pochádzajúce zo septembra 2018, čo je viac než pol roka po vražde novinára. Hovoria o tom, ako Alena Zsuzsová naďalej vymáha od Andruskoá úroky z neurčitej sumy. „Tento dôkaz dokazuje, že pán Andruskó si žiaden dlh ničím neodpracoval a už vôbec nie vraždou. Dokazuje to, že Andruskó peniaze požičané mal, úrok platil a meškal,“ myslí si Alena Zsuzsová.

Po komentovaní správ medzi Andruskóm a Alenou Zs. dostala obžalovaná možnosť pokračovať vo svojej spontánnej výpovedi. V tej naďalej komentuje výpovede Andruskóa.
 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0