Aktuálne 19. február 2020

Vyšlo ďalšie video proti Kiskovi. Je to antikampaň Smeru, tvrdí exprezident

TASR
TASR
„Keď ma polícia vyzve, poskytnem plnú súčinnosť pri obhajovaní tejto špinavosti,“ povedal Kiska.
„Keď ma polícia vyzve, poskytnem plnú súčinnosť pri obhajovaní tejto špinavosti,“ povedal Kiska.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Vyšlo ďalšie video proti Kiskovi. Je to antikampaň Smeru, tvrdí exprezident
Andrej Kiska. Foto – TASR

Predseda mimoparlamentnej strany Za ľudí, exprezident Andrej Kiska, označil druhé video, ktoré v stredu zverejnil anonym, za antikampaň. Vyhlásil, že podľa jeho informácií je za ňu zodpovedný poslanec Národnej rady za stranu Smer.

Uviedol to na tlačovej konferencii.

„Keď ma polícia vyzve, poskytnem plnú súčinnosť pri obhajovaní tejto špinavosti,“ povedal. Očakáva, že „špinavá kampaň“ bude pokračovať.

Anonym v stredu zverejnil druhé video týkajúce sa Kiskovej kauzy pozemkov vo Veľkom Slavkove. Vystupuje v ňom samotný exprezident a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu. V rozhovore rozoberajú aj možné povolebné scenáre.
 

V prvom videu z minulého týždňa Šuliga tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Na zázname vystupuje aj Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím.

Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Kiska v súvislosti s prvým videom podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované. Podľa jeho informácií za ním stojí človek blízky strane Smeru.
 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0