Blog 26. január 2020

Prezidentka otvorene vstúpila do predvolebnej kampane

Lenka Nalevanková
Lenka Nalevanková
1. Čaputová pomáha progresívcom poraziť Kisku. 2. Vtipné videá „zodpovednej zmeny“. 3. Kto po Mečiarovi a Ficovi bude v „našej krajine“ robiť „šéfa“ namiesto Kotlebu?
1. Čaputová pomáha progresívcom poraziť Kisku. 2. Vtipné videá „zodpovednej zmeny“. 3. Kto po Mečiarovi a Ficovi bude v „našej krajine“ robiť „šéfa“ namiesto Kotlebu?
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Lenka Nalevanková

Prezidentka otvorene vstúpila do predvolebnej kampane

1. a) Prezidentkina pomoc progresívcom

V dnešnej relácii Na telo, prezidentka jasne povedala, že by nepovažovala za vhodné vymenovať Kisku za premiéra ani keby jeho strana spomedzi demokratických opozičných strán mala najlepší výsledok ak jeho stíhanie nebude zastavené a posunie sa do ďalšej fázy, napríklad obžaloby. Nehovoriac o tom, že v takom prípade, by podľa nej nebolo vhodné, aby strana Za ľudí mala záujem o ministerstvo vnútra.

Asi nie jeden prieskum hovorí o tom, že ľudia si najviac prajú za premiéra Pellegriniho, na ktorého sa jemne doťahuje len Kiska, oveľa väčšia priepasť ako medzi Pellegrinim a Kiskom je medzi nimi dvomi a ostatnými, vrátane liliputích čísel Trubana.

Prezidentka sa len málokedy k niečomu jednoznačne vyjadruje dopredu. Výnimku robí napríklad pri informovaní o vetovaní možného budúceho zákona, ktorý by viac ako dnes zabezpečoval právo na život nenarodených. Progresívci zrejme vyhodnocujú svoje šance na zisk premiérskeho kresla mizivo, keď sú ochotní siahnuť po tak priehľadnom kroku, v sledovanej politickej diskusii, smerujúcom k manipulácii voličov.

1. b) Kovačič a Chromík

Nezávislému novinárovi Kovačičovi sa spolu s apolitickým aktivistom Chromíkom už podarilo stanoviť jednu z dôležitých tém predvolebnej kampane. Zdá sa, že v prospech zachovania status quo, ako v oblasti registrovaných partnerstiev, tak v otázke zachovania stavu ohľadom práva na život nenarodených.

Komunikujú to Matovič a Kiska, ktorí spolu so Sulíkom, prípadne Bugárom alebo Bárdosom, či Druckerom prečíslia Trubana s Hlinom, majúcich k riešeniu kultúrno-etickej problematiky iný prístup ako Chromík. Uniklo mi aké Chromík ponúka riešenie v parametroch súčasného rozloženia politických síl, ktoré sa preklenú do najbližšieho volebného obdobia, na zlepšenie situácie vo vymožiteľnosti práva na život pre nenarodených.

2. „Vtipné“ videá „zodpovedného“ Smeru

Videá Smeru sú vhodné pre deti na prelome prvého a druhého stupňa základnej školy. Desaťročné deti u nás nemajú volebné právo, i keď v západných progresívnych krajinách sa môžu spolurozhodovať napríklad o zmene pohlavia, či o predčasnom ukončení života. Na mieste je preto otázka pre koho sú „vtipné“ videá určené? Ak opomenieme voličov, ktorí Smeru zostali, dôchodcov, pri ktorých môžeme smelo predpokladať, že sa z nich nestali youtuberi, neostáva nám skoro žiadna skupina voličov, ktorú by videa podnietili k voľbe "nového Smeru". Možno by mohli podnieť k voľbe Dobrej voľby. Mnohí „veselým“ videám vyčítajú, že sú postavené na klamstvách. Osobne ich vnímam ako hyperboly. Tvorcom sloganu "zodpovená zmena" sa nedá uprieť, že dokázali vystihnúť a nafúknuť, v duchu biblického „čo si medzi sebou šuškáte, bude sa ohlasovať zo striech“, prípadne použili efekt snehovej gule. Zo Sulíka chcú urobiť druhého bezcitného Kaníka, z Kisku úžernického lenivca, z Hlinu progresívca, z Trubana narkomana, z Matoviča klamára. Informujú o nezodpovednosti a neschopnosti lídrov opozície riadiť Slovensko. Zabudli len na Kotlebu.

Niekdajšia podpora HZDS sa pretavila do už zašlej podpory Smeru, dnes trieštiacej sa a prelievajúcej do podpory legitimizovanej parlamentnej ĽSNS. Typickým znakom takejto voličskej podpory je ľahostajnosť až bezohľadnosť voči zločinom a ich nositeľom. Jej výkupnou cenou je pocit istoty, že ten na koho sa voliči spoľahli ich ochráni, až zachráni. Podstatný je prvok otca národa, šéfa, vodcu, predsedu. To čo Smer teraz drží nad vodou ho po voľbách potopí. Nepredseda Pellegrini.

3. Kto môže poraziť Kotlebu v hre na nového šéfa?

Progresívci ho poslali do prezidentského paláca. Hlina možného budúceho lídra KDH upratal z prvej desiatky do kresťanského modulu. Sulíkovi zlomil väzy Galko. Kiska s Kotlebom nediskutuje, Kollár hlasuje. Matovič si vyberá ľahkú korisť, ala Mišel. Hoci náznak uchádzania sa o súboj o pozíciu šéfa v podobe komanda odetého v čiernych bundách s výrazným nápisom je hodný ocenenia – poraziť Kotlebu treba jeho zbraňami.

Hlina svoju historickú úlohu pritiahnuť na svoju stranu Kotlebových voličov zbabral podpisom paktu o neútočení s progresívcami.  

Pre voliča Mečiara, Fica či Kotlebu sú veci také ako na prvý pohľad vyzerajú. Podstatný je povrch, nie to čo je pod ním. Dôležité sú symboly. Nie je pre neho mysliteľné, aby predseda KDH nevysúkal z rukáva Desatoro hoci aj keby ho zobudili o tretej v noci. Nie je pre neho mysliteľné, aby uzatváral symbolické pakty o neútočení s ideovým oponentom. V dobe keď sa na neho zo všetkých konšpiračných stránok valia hordy islamských migrantov odhodlaných vpáliť mu do domu bez zaklopania a pred jeho očami znásilňovať jeho dcéry. V dobe keď sa na neho valia správy o tom ako sa jeho deti budú musieť učiť v škôlke masturbovať. V dobe, keď sa dozvedá o tom ako sa len pár sto kilometrov od jeho domu, v tej istej Európskej únii, ktorej je Slovensko súčasťou, ľudia nemôžu vyjadriť, že si myslia, že dvaja chlapi, ktorí spolu spávajú, by nemali mať možnosť adoptovať si dieťa.

zdroj obrázka - topky

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0