Blog 24. január 2020

Ironický článok Radoslava Procházku

Viliam Oberhauser
Viliam Oberhauser
Boj s odmietnutím gender ideológie pokračuje. V zmysle výzvy otca M.Kuffu treba sa prísť modliť pred prezidentský palác 11.februára 2020 od 12,00-15,00 hod.
Boj s odmietnutím gender ideológie pokračuje. V zmysle výzvy otca M.Kuffu treba sa prísť modliť pred prezidentský palác 11.februára 2020 od 12,00-15,00 hod.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Viliam Oberhauser

Ironický článok Radoslava Procházku

Radoslav Procházka je účastníkom tejto vládnej koalície a jeho podpis je na koaličnej zmluve terajšej vlády SR.

Bol súčasťou Kresťanskodemokratického hnutia, kde keď neuspel v súboji o jeho vedenie vytvoril politickú stranu SIEŤ, ktorá po parlamentných voľbách vstúpila do súčasnej vládnej koalície. Keďže v nej boli na účasť vo vláde rôzne názory tak sa rozpadla. Jej poslanci však pomohli tejto koalícii vládnuť počas celého volebného obdobia.

Z takéhoto pohľadu by bolo logické, že ako kresťanský demokrat sa zúčastní formulovania zákonom potrebného rozhodnutia, či už vlády SR, alebo NR SR, aby Istanbulský dohovor bol odmietnutý. Namiesto toho sme sa z jeho článku, v ktorom neumožnil diskusiu https://www.postoj.sk/50931/do-tankoch dozvedeli, že citujem:

„Výzvy adresované prezidentke republiky, aby oznámila Rade Európy, že Slovenská republika nebude ratifikovať Istanbulský dohovor, sú buď nekompetentné alebo perfídne, prípadne aj aj.“

Ďalej píše k hlasovaniu Národnej rady SR, že:

„K Istanbulskému dohovoru si tiež povedali svoje, ale mimo rámec predpísanej procedúry a bez tomu zodpovedajúcich právnych účinkov.“ Pre informáciu znenie uznesenie o odmietnutí ID je na linke:

https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=473901

Hlasovanie poslancov NR SR o odmietnutí ID je na linke:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=43453

A v závere Radoslav Procházka píše, že :

„ V tejto chvíli prezidentka podlieha zákazu ratifikácie Istanbulského dohovoru preto, že parlament s ním zatiaľ nevyslovil súhlas. Nová vláda však bude právne spôsobilá predložiť dohovor do parlamentu a tomu nič právne relevantné nebude brániť v jeho schválení.“

Z jeho rozboru vyplýva, že vlastne s platnosťou Istanbulského dohovoru na Slovensku nič nie je uzavreté. Darmo Národná rada SR dva razy ho odmietla ústavnou väčšinou,

Návrh uznesení tvorili právnici zrejme bez účasti Radoslava Procházku. Ako sa hovorí „koľko právnikov- toľko právnych názorov“. Takže svojimi múdrosťami prichádza Radovan Procházka až teraz a otvára liberálom a ich právnikom dvere dokorán.

Nič nie je rozhodnuté, treba vyhrať voľby a Istanbulský dohovor napriek dvom uzneseniam ústavnou väčšinou novým hlasovaním prijať. Teraz však už bude stačiť iba obyčajná väčšina, možno aj z prítomných poslancov pri zníženom hlasovacom kvóre. Stačí iba vyčkať na pravú chvíľu.

Prečo sa ozýva až teraz ? Čo je za tým ? Čo na to poviete pán Chromík a ďalší čo ste dreli viacero rokov, aby ste ochránili našu mládež pred gender ideológiou?

Diskusia pod jeho článkom nie je povolené a tak sa ho na to ani nik nemôže opýtať, čo tým sleduje..

 Viliam Oberhauser

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0