Blog 20. január 2020

Fašisti – pravda a lož.

Viliam Oberhauser
Viliam Oberhauser
Klamstvá o volebných hlasoch. Príčiny úspechu medzi voličmi. Kto sú skutoční fašisti. Ako je to s „demokratickou“ opozíciou ? Vývoj ĽSNS. Odpoveď kritikom.
Klamstvá o volebných hlasoch. Príčiny úspechu medzi voličmi. Kto sú skutoční fašisti. Ako je to s „demokratickou“ opozíciou ? Vývoj ĽSNS. Odpoveď kritikom.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Viliam Oberhauser

Fašisti – pravda a lož.

Je pravda, že hlasy pre ĽSNS nemajú význam ?

Zúfalstvo a panika politických strán, ktoré sa prizerajú na úspešné ťaženie kotlebovcov po Slovensku. Na rozdiel od nich sa totiž na volebné mítingy ĽSNS schádza množstvo ľudí. V nedeľných predvolebných dialógoch sa to prejavilo výzvami, aby voliči im nedávali hlas vo voľbách, lebo to vraj nemá význam.

Je to primitívne klamstvo.

Keby to bola pravda, tak v parlamente by mali byť iba vládne strany. Slovenská republika je však štátom parlamentnej demokracie. O všetkom rozhodujú všetci poslanci Národnej rady SR svojim hlasovaním. Štyri roky kotlebovci v parlamente dokazovali, že sú konštruktívnou politickou stranou, ktorá

  • prináša návrhy prospešné pre ľudí,
  • hlasuje  za všetky dobré návrhy bez ohľadu na to, kto ich navrhuje.

Jedine kotlebovci a kollárovci počas celého štvorročného volebného obdobia sa takto správali v parlamente. Ostatné politické strany hlasovali podľa toho, kto návrhy predkladal. ĽSNS však vždy hlasovala za tie, ktoré boli ľuďom na osoh.

Prečo má ĽSNS medzi voličmi taký úspech ?

Nie je to preto, že pomenováva problémy tak, ako ich ľudia cítia a hovorí o nich pravdu? Hovoria pravdu o tom, že doterajší politici nechali štát rozkradnúť a že vznikla hŕstka ľudí nenormálne bohatých a na druhej strane obrovská chudoba. Že oligarchovia si kupujú politické strany a niektorí z nich sa sami tlačia do vedúcich funkcií v štáte. Že justičné orgány slúžia bohatýmchudobný človek sa spravodlivosti nedovolá. Že pred voľbami každý z nich sľubuje, že to zmení, ale keď sa dostanú do parlamentu pokračujú v tom, čo robili ich predchodcovia.

Voliči sa o tom už mnohokrát presvedčili, že je to tak. Veď už mnohí sľubovali, že pomocou zákona o preukazovaní pôvodu majetku zoberú majetok tým, ktorí ho získali podvodom. Nestalo sa tak ani v jednom prípade. Sľubovali, že zavedú hmotnú zodpovednosť štátnych úradníkov za ich rozhodnutia. Nestalo sa tak. Úradníci terorizujú obyčajných ľudí, lebo na bohatých si netrúfnu a nič sa im nestane. Že zmenia volebný zákon tak, aby voliči mali dosah na svojich poslancov aj počas volebného obdobia – nestalo sa to. Poslanci až na niektoré výnimky, keď sa dostanú do parlamentu zabudnú na svoje sľuby a medzi voličov prídu znova až pred voľbami. Že špeciálny súd a prokuratúra budú postihovať tých čo rozkrádajú štát, kočneriáda ale ukázala, že naopak, oni slúžia na to, aby ich chránili.

Prečo im nadávajú do fašistov ?

ĽSNS je stranou mladých ľudí, z ktorých mnohí sa narodili až za súčasného režimu, dokonca ani ich rodičia s minulosťou spred 70 rokov nemajú nič spoločné.  Ako všetci mladí ľudia hľadajú ideály, ale v uplynulých 30 rokov videli okolo seba iba chamtivosť a rozkrádanie. Celebrity, ktoré im predstavovali médiá, boli obrazom totálnej dekadencie. Vzorom sa stali zbohatlíci bez morálky a žiadnych zásad. „Ples v opere“ a všelijaké televízne „smotánky“ boli toho výstavnou skriňou. Preto toho roku, keď sa odkrylo, akí sú mnohí jeho návštevníci (Kočner a spol.), ples prebehol v najväčšej tichosti. Vytŕčať svoje nakradnuté peniaze pred 1,1 milióna ľuďmi, ktorí sú v exekúcii a chudobe a tí majú pár eur na deň, keď zaplatia svoje najnutnejšie výdavky. Je to totálna úbohosť. Žiadna „charita“, ktorú predstierajú, to nezakryje. Z dôb komunizmu, tiež mohli len ťažko nájsť pozitívne vzory a tak niektorí z nich hľadali vzory v dávnejšej minulosti. A keďže sa u nás nikdy história objektívne neprezentovala, tak zrejme si niektorí vybrali aj nesprávne vzory. To však nie je ich vina, ale tých čo slovenskú históriu, tak ako za komunizmu, tak aj teraz účelovo deformujú.

Paradoxom však je, že ich najväčší kritici sú tí, ktorí schvaľujú rovnako ako HITLEROVCI vraždenie nenarodených detí, čo schvaľujú eugeniku a eutanáziu, čiže vraždenie chorých a starých ľudí, čo bojujú proti kresťanom a podporujú rozvrat klasickej rodiny, ktorým nevadí rinčanie zbraní a chceli by vojenské základne na našom území, ktorým nevadí vymieranie Slovenska a odchod mladých ľudí do cudziny. Dokonca sú medzi nimi aj takí, ktorí prahnú za tým, aby slovenský vidiek vyľudnili a zmenili na skanzen a prírodu na prales. Človek vraj zanecháva „uhlíkovú“ stopu a najlepšie by bolo, keby sa jeho stavy výrazne znížili. Načo teda rodiť deti.  

Kto je tá naša nová „demokratická“ opozícia ?

O tých čo doteraz vládli je zbytočné hovoriť, lebo tí svojimi výsledkami si sami napísali vysvedčenie. U tých nových, čo sa tlačia dopredu a sľubujú zázračné zmeny, u tých si treba položiť otázky. Odkiaľ majú peniaze, že bilgordami oblepili celé Slovensko ? Komu budú musieť splácať svoju volebnú kampaň ? Môžu kšeftári s pozemkami, úžerníci s problémami pri daňových priznaniach, tí čo odporúčajú drogy na „heknutie“, tí čo sa aj doteraz v rôznych obdobiach podieľali na vláde a spôsobili to čoho sme svedkami, tí všetci môžu byť zárukou skutočnej pozitívnej zmeny ?

Ako sa vyvíjala ĽSNS ?

Naproti tomu ĽSNS v minulom volebnom období nadobudla skúsenosti so spravovaním Banskobystrického samosprávneho kraja, kde sám predseda Marián Kotleba, bez vlastných poslancov, dosiahol viacero veľmi dobrých výsledkov a preukázal, že nik z oligarchov ho nepoužíva na svoje obohatenie. V končiacom sa volebnom období, ĽSNS teraz už ako parlamentná strana ukázala, že vie podporiť všetko pozitívne pre obyčajných ľudí a v rámci svojich možností opozičnej strany, ukázala aktivitami po celom Slovensku, že im na ľuďoch záleží. Vždy jej členovia boli tam, kde dochádzalo k neprávostiam a dokonca aj ohrozovaniu ľudí na živote. Iste, tak ako všetci, môžu mať aj nedostatky.

Dozrievanie ĽSNS, ako štandardnej a nielen protestnej strany.

ĽSNS pred blížiacimi sa voľbami preukázala tým, že nesebecky vedela prijať na svoju kandidátku aj zástupcov zásadových a hodnotových strán, ako sú kresťania združení v KDŽP-Aliancia za Slovensko, národniari z Národnej koalície, roľníci zo strany Doma dobre a tých čo presadzujú Priamu demokraciu väčšou silou ľudového referenda a zásadnou zmenou volebného systému, aby poslanci boli nie len voliteľní, ale aj odvolateľní, keď si neplnia svoje sľuby. Dokázala tým, že už dozrela na stranu schopnú podieľať sa aj na spravovaní štátu. Týmto spojenectvom tiež ukázala, že pre potreby Slovenska je schopná spolupracovať s každým, ktorému na Slovensku záleží.  U nás je dosť kvalitných odborníkov, ktorí vedia riešenia súčasných problémov. Tie však treba ukotviť ako hodnotovo, tak aj cieľom presadiť slovenské štátne záujmy. Hodnotovo je to na princípoch kresťanského sociálneho učenia a záujmovo je to v prospech Slovenska a obyčajných ľudí a nie pre oligarchov a cudzie záujmy. Hovorí o tom aj jeden z nich na linke https://www.youtube.com/watch?v=100gYxZffdw&t 

To je odpoveď všetkým kritikom.

Ak budú ďalej útočiť, tak to bude iba zo strachu, že príchodom ĽSNS a jej spojencov dôjde na Slovensku k ukončeniu vlády oligarchov a nastoleniu skutočnej demokracie slúžiacej ľudu.

Viliam Oberhauser

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0