Tlačové správy 17. január 2020

Mikolášik z KDH: Vláda zlyhala, máme alternatívu

Inzercia
Inzercia
Marcel Mikolášik je kandidátom KDH na poslanca Národnej rady. Vo voľbách 29.2. kandiduje z miesta č.25. Ako odborník na financie a spoluvydavateľ portálu pre kresťanské rodiny ZASTOLOM.SK odpovedá na základné otázky ohľadom svojej kandidatúry.
Marcel Mikolášik je kandidátom KDH na poslanca Národnej rady. Vo voľbách 29.2. kandiduje z miesta č.25. Ako odborník na financie a spoluvydavateľ portálu pre kresťanské rodiny ZASTOLOM.SK odpovedá na základné otázky ohľadom svojej kandidatúry.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Inzercia

Mikolášik z KDH: Vláda zlyhala, máme alternatívu

Prečo by sme mali voliť KDH? Kresťania sú vo viacerých stranách a pravicová opozícia tiež ponúka alternatívy...

Strana KDH má jedinečnú pozíciu: stojíme za sebavedomým členstvom v NATO a EU, pretože sú v záujme Slovenska. No zároveň ochraňujeme ľudský život každého človeka – pred narodením aj po ňom. Náš program a politické postoje tomu plne zodpovedajú. Kandidačná listina je plná konzervatívnych osobností, z ktorých odporúčam mnohých skúsených a charakterných ľudí, pripravených slúžiť, pretože slúžia už teraz. Pre oblasť rodinnej a sociálnej politiky KDH ponúka najlepší program a silnú kandidátku. Sme podľa môjho názoru ideálnou voľbou pre konzervatívneho voliča, ktorý preferuje západné hodnoty ľudských práv a slobôd, ale neželá si zásahy do ľudskej dôstojnosti či spochybňovanie manželstva muža a ženy. Sme aj pripravení dôsledne presadzovať vo vláde záujmy našej vlasti tak, aby bola dôsledne dodržaná subsidiarita v EÚ a kultúrna identita jednotlivých krajín.

Čo do kandidatúry prinášate Vy osobne? Doteraz ste politicky nepôsobili.

Som manžel a otec 4 detí. S manželkou Andreou sme založili webový portál pre kresťanské rodiny ZASTOLOM.SK.  Je to náš vklad do boja za život, aby rodiny vedeli ľahšie prekonať nástrahy a problémy, aby prijímali život ako dar a aby sa manželstvá nerozpadávali. Tieto skúsenosti mi ukazujú, čomu čelia rodiny na Slovensku v oblasti výchovy, zabezpečenia rodiny, vzdelávania a odovzdávania viery.
Súčasná vláda nedokáže robiť nič poriadne. Spravodlivosť je v troskách, mafia sa iba smeje, zdravotníctvo slúži len na politické body. Ľudský život ochraňujú len naoko a dôchodky smerujú do krachu.  Túto vládu je nutné vymeniť, preto kandidujem.

Fajn a čo Vaša odbornosť, čo by ste ešte priniesli do tvorby zákonov a reforiem?

Som ekonóm so zameraním na financie a dôchodky, ktoré sú mojou hlavnou odbornosťou. Bol som členom dozornej rady dôchodkovej správcovskej spoločnosti (2.pilier) a v súčasnosti pracujem v oblasti risk manažmentu pre viacero krajín v medzinárodnej finančnej skupine. Pravidelne sa zaoberám aplikáciou legislatívy do praxe. Vzhľadom na svoje skúsenosti som pripravený strážiť reformy a vládne programy tak, aby boli spravodlivé, udržateľné a v prospech slovenských rodín a Slovenska. Vyznám sa v rodinných financiách a na základe pracovných skúseností mám čo povedať aj do nastavovania pravidiel pre podporu bývania mladých rodín.

Som aj dobrovoľník v oblasti vzdelávania a mentor. Bojoval som proti likvidačnej novele zákona o pamäti národa v rámci iniciatívy Pamätaj a boja proti totalitám a téma historickej pamäte, zmierenia a spravodlivosti voči nespravodlivo prenasledovaným mi je veľmi blízka.

Čo by ste chceli v parlamente presadzovať?

Slovensko si zaslúži spravodlivú vládu, ktorá ochráni slobodu a prinesie bezpečnosť. Preto chcem pracovať na zlepšení spravodlivosti pre rodiny, a to najmä pre rodiny, ktoré vychovávajú deti. Potrebujú lepšie finančné podmienky, ideálne aby im ostalo viac peňazí z vlastnej práce. Záleží mi však aj na slobode pri výchove a vzdelávaní. Chcem aj ochraňovať politické slobody, napríklad slobodu prejavu a náboženskú slobodu. Výhrada vo svedomí je významným príkladom dôležitej slobody, ktorú budem ochraňovať. Budem aj dbať na skutočnú bezpečnosť pre občanov krajiny. Máme množstvo policajtov a sme členmi NATO, no občania potrebujú konkrétnejšie výsledky v oblasti bezpečnosti. V medzinárodnej sfére, ale aj celkovo pri tvorbe legislatívy, budem dbať na subsidiaritu. Aby sa kompetencie vykonávali na správnej úrovni, ideálne už na úrovni rodiny.  Na svojej webstránke píšem viac, pozývam preštudovať a rád zodpoviem prípadné otázky!

foto: archív M. Mikolášik

 

Objednávateľ: Kresťanskodemokratické hnutie, Šafárikovo námestie 4, 811 02, Bratislava, IČO: 00586846

Dodávateľ: POSTOJ MEDIA, s.r.o., Pražská 11, 811 04 Bratislava, IČO:50205668

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0