Blog 10. január 2020

Matovič chytil druhý dych

Lenka Nalevanková
Lenka Nalevanková
Predbehne Kisku?
Predbehne Kisku?
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Lenka Nalevanková

Matovič chytil druhý dych

Z ktorého srší, že ak sa stane predsedom vlády, inšpiruje sa mladou krásnou fínskou premiérkou. Cítiť z neho, že chce byť doma s rodinou a nechce mať s politikou veľa spoločného, ale pre dobro krajiny sa rozhodol obetovať. Dôsledkom je i jeho deklarovaná neochota ísť do exekutívy. Reči o odborníkoch to nemajú šancu zaretušovať. Trubanov návrh, aby sa predsedovia strán stali aj ministrami novej vlády považujem za dobrý, s potenciálom zabezpečiť efektívne fungovanie budúcej koalície. Kiska možno nebude musieť odmietnuť ministerské kreslo, možno sa bude musieť stať premiérom. Iba žeby voľby, ak si odmyslíme Fica a Kotlebu a možno ani to nie, vyhral Matovič, ktorý chytil druhý dych a najprogresívnejšie rastie. Okrem spojenia s Kresťanskou úniou mu pomohla aj aférka s Naďom. A môžeme si len domýšľať na akých číslach by bol, keby namiesto obyčajnej ženy z východu bola na jeho kandidátke jednotkou neobyčajná žena z Gregoroviec.

Ak vyhrá Kiska,  bude z neho premiér - asi sme ešte nemali premiéra, ktorý by ním chcel byť menej ako Kiska. Oveľa viac by mu vzhľadom na jeho minulosť i plány v prezidentskom úrade pristalo ministerstvo zdravotníctva.

Ak vyhrá Matovič. Nádych, výdych. Dôjde mu, že by premiérom mal byť Sulík? Môže to byť Sulík, keď on voľby nevyhrá?

Ak vyhrá Matovič, máme vďaka Chromíkovi garantované, že žiadne registrované partnerstvá nebudú. A ako sme mohli počuť od Budaja, Kisku, či Remišovej, aj súčasný právny stav ohľadom interrupcií máme zabetónovaný. Chce byť Matovič premiérom? Môže sa víťaz volieb nestať premiérom a byť predsedom NRSR? Ak Danko bude v parlamente, možno si Matovič nenechá ujsť ten pocit. Lenže čo potom bude robiť Boris Kollár? Ministra práce, rodiny a sociálnych vecí, prípadne ministra cestovného ruchu? Najmä v zimnom období. 

U Alojza Hlinu to vyzerá na dopravu s detašovaným pracoviskom pod Ďumbierom. Aký dlhý tunel by bolo treba vykopať popod Nízke Tatry z Liptova na Gemer? (Najskôr obchvat Prešova poprosím.) Po podpise paktu o neútočení sa získavanie potenciálnych Kotlebových voličov pre Hlinu stalo pasé. Pričom sa stačilo namiesto  s Trubanom pobratať s Chromíkom. Vďaka tomu paktu sa stala irelevantnou aj jeho nenávisť voči Kotlebovi. Potľapkávanie po pleci s progresívcami potenciálnych radikálnych konzervatívnych voličov od KDH odfúklo aj ku Kotlebovi a stali sa z nich potenciálni voliči aj ĽSNS povzbudení k ešte väčšej nenávisti a odhodlanosti voliť vodcu. Ľudia, ktorí sa pochvalne vyjadrujú o Televarieté o úchylákoch nevolia KDH. Všimla som si, že Hlina sa často dáva do polohy obete. Napríklad - kvetnato rozpráva ako ho nevolajú do RTVS. Expresívne hovorí, že sa voči nemu rozpútala svätá vojna, armagedon.  Nezabudne utrúsiť vzťahovačnú poznámočku, že aj v škole sedel vzadu. Hlinovi treba uznať, že Matovič si na ňom jemu vlastným spôsobom ukážkovo zgustol. Pričom mu primárne nešlo o deštrukciu Hlinu (prostriedok), ale o voličov KDH (cieľ). Inšpráciou ako účinne čeliť Matovičovej podlosti môže byť Veronika Remišová.

Predstavme si (opäť), že Matovič vyhrá voľby, ale Kiska, Truban, Beblavý a Hlina nebudú súhlasiť  s tým aby sa stal premiérom. A tak ako kompromis navrhnú Sulíka, s ktorým jediným spomedzi všetkých Matovič nie je v konflikte. Odmenou mu bude štvorročná permanentka na výsmech Dankovi z pozície predsedu Národnej rady Slovenskej republiky s Horalkou na stole v čiernom tričku s priliehavým bielym nápisom.

K strane Za ľudí je vhodné ešte povedať, že ako sa nedá uveriť, že Kiska sa teší z budúcej zodpovednej plnoúväzkovej práce, tak sa ťažko verí, že vstup Juraja Šeligu do jeho strany je nekoordinovaný a náhodný. Nedá sa zabudnúť, že namiesto predčasných volieb tu máme Pellegriniho a Sakovú s Lučanským. Bude Andruskó spolupracovať naďalej s vyšetrovateľmi a prokurátormi, keď už nemá pre seba čo vyjednať?  Dozvieme sa o Kočnerových prepojeniach viac, ak bol bleskurýchlo rozpustený  tím, ktorý bol v plnom pracovnom nasadení a mal našliapnuté na ďalšie odhalenia a obvinenia?

zdroj obrázka https://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/6/24/2402056/2402056_1200x.jpeg?rev=3

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0