Aktuálne 12. december 2019

Focus: SNS klesla na 5,4 percenta, Matovič stúpol na osem

TASR
TASR
PS-Spolu a Za ľudí si oproti novembru mierne pohoršili.
PS-Spolu a Za ľudí si oproti novembru mierne pohoršili.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Focus: SNS klesla na 5,4 percenta, Matovič stúpol na osem
Šéf SNS Andrej Danko. FOTO TASR – Martin Baumann

Ak by sa voľby do národnej rady konali v decembri, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 19,6 percenta hlasov.

Na druhom mieste by skončila strana Kotlebovci – ĽSNS so ziskom 11,8 percenta a na treťom koalícia Progresívne Slovensko-Spolu so ziskom 10,3 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý v období od 2. do 9. decembra uskutočnila na vzorke 1 008 respondentov.

Strana Za ľudí získala v prieskume 9,2 percenta, za ňou nasleduje hnutie OĽaNO s 8 percentami a hnutie Sme rodina so 7 percentami. 

Do parlamentu by sa dostalo tiež KDH a SaS, ktoré v prieskume získali zhodne 5,7 percenta, a SNS, ktorú by volilo 5,4 percenta opýtaných.

Most-Híd a Maďarská komunitná spolupatričnosť získali v prieskume po 4,3 percenta, Dobrá voľba 3,8 percenta a strana Vlasť 2,1 percenta. 

Ďalšie strany a hnutia získali v prieskume menej ako jedno percento. Strany Máme toho dosť! a Socialisti.sk získali zhodne po 0,8 percenta. Subjekty Hlas ľudu, Slovenská liga, Slovenské Hnutie Obrody a Demokratická strana by volilo zhodne 0,2 percenta opýtaných. Hlas pravice, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, 99 % – občiansky hlas, Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby by získali 0,1 percenta. Strany Práca slovenského národa a Starostovia a nezávislí kandidáti by získali 0,0 percenta.

Smer-SD by mal v NR SR 36 mandátov, ĽSNS 21 kresiel, PS-Spolu 19, Za ľudí 17, OĽaNO 14 a Sme rodina 13 mandátov. Strany KDH, SaS a SNS by v zákonodarnom zbore zastupovalo desať poslancov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0