Blog 12. december 2019

Aby ho z tých škôlkarov netrafil šľak.

Jana Tutková
Jana Tutková
Pán Fico, zachráňte si zdravie a nehrajte sa na vychovávateľa škôlkarov.
Pán Fico, zachráňte si zdravie a nehrajte sa na vychovávateľa škôlkarov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Jana Tutková

Aby ho z tých škôlkarov netrafil šľak.

Vážený pán Fico, nedávno som dávala radu svojmu otcovi, ktorý tiež trpí vysokým krvným tlakom, a teda možno pomôže i Vám, aj iným, čo si prečítajú a naozaj sa chcú vyhnúť zlyhaniu srdca.

 

Už neviem, či to bola len fáma alebo nie, že ste sa išli radiť s izraelskými srdciarmi. Je vždy lepšie vypočuť si viacero názorov a radšej si preveriť „odborné“ rady predajcov liekov, tzv. drug-dealers, resp. lekárov. Dúfam, že ste sa poradili aj o alternatívach k odporúčaniam slovenských lekárov, ktorí Vám isto rýchlo naordinovali najrôznejšie lieky na srdce a tlak. Hlavne sa vyhnite statínom, ktoré majú mizivé benefity a časté i vážne nežiadúce účinky /viac nájdete v týchto článkoch/. Možno ste pri pracovnej vyťaženosti nemali čas poštudovať, že hlavne zmena stravy a životného štýlu je dôležitá v prípade vysokého krvného tlaku.

 

Zelená listová zelenina, bobuľovité ovocie, semienka či avokádo upravujú krvný tlak, cukor, alkohol a pečivo ho nabúravajú. Nebojte sa až toľko soli, pravidelne si však doprajte magnézium a draslík, aby ju v krvi vyvážilo. Vitamín D3, K2 a ubiquinol sú dôležité pre zdravie srdca a cievneho obehu. Naozaj, viac ako cholesterolu sa bojte príliš veľa železa v krvi, ktoré je prekurzorom rakoviny. Vyšší cholesterol sa potvrdil v súvislosti s dlhším životom. Cholesterol len opravuje poškodené cievy, nie je príčinou ich poškodenia. To majú na svedomí najmä transtuky, no a tých je hojne v reštauračnej či bufetovej strave. Kto by azda vyprážal v kokosovom, palmovom oleji či nebodaj v bravčovej masti namiesto lacných repkových, sójových a slnečnicových olejov štedro štátom dotovaných pre zisky Vami spriaznených agrobarónov? Ešte skúste dopniť omega-3 kyseliny /napr. krill olej alebo olej z treščej pečene/ v správnom pomere k omega-6 kyselinám /tých je veľa v nezdravej strave/ – nielenže to pomáha srdcu, ale aj mozgu.

 

Predpokladám, že Vám povedali, že sa máte vyhýbať stresu. No obávam sa, že nikto nemal odvahu Vám povedať na rovinu, že lepšie, aby ste zo stresujúceho prostredia, akým politika je, radšej odišli, ak si chcete zdravie šetriť a život zachrániť. Asi najbezpečnejšie by pre Vás bolo sa presťahovať do krajiny, s ktorou SR nemá žiadnu zmluvu o extradícii, teda vydávaní zločincov. Tam by ste sa mohli venovať príprave domácej stravy, športu, manželke a pomaly aj dôchodku. Pre naozajstný pokoj Vášho srdca by však azda bolo najprospešnejšie nielen odísť ďaleko od slovenskej politiky, ale sa s ňou aj definitívne vysporiadať. Myslím, že by ste boli podstatne odľahčený, keby ste rozdali z toho, čo ste si nespravodlivo zadovážili počas svojej funkcie. Ak myslíte, že ste nič nespravodlivo nenadobudli, tak zvážte, či ste predsa len nezapričínili svojimi rozhodnutiami škody daňovým poplatníkom. Kto týchto odškodní?

 

Pre Váš pokojný spánok, pozrite sa pravde do očí. Aké ste mali právo vymáhať od ľudí dane nasilu pod hrozbou väzenia, či zastrelenia a potom ich darovať – nadnárodným korporáciam, firmám obstarávajúcim služby pre štát, ktoré ani neboli potrebné, najrôznejším skupinám obyvateľstva, vyvolencom atď? Nič ste neurobili proti tejto nespravodlivosti, ďalej proti nespravodlivosti, že peniaze daňových poplatníkov boli rozkradnuté najrôznejším spôsobom a občania ostali zadĺžení, ani proti nespravodlivosti, že za Vašich vlád s Vaším odobrením bolo zabitých cca. 100 tisíc nevinných detí potratom. Pospytujte si svedomie, o čo ste vo svojich funkciach usilovali – no asi svätosť to nebola, však?

 

Určite, aby ste sebe odpustili, svojim kritikom a hlavne pokušiteľom, najlepšie urobíte, že sa po rokoch zastavíte na generálnu spoveď a požiadate Najvyššieho o odpustenie spolu s rozhodnutím vykonať zadosťučinenie za svoje hriechy. Len to Vám môže priniesť skutočný pokoj, ktorý je úzko spätý s telesným zdravím. No za pár desaťročí už aj to zdravie nebude až tak dôležité ako nádej na večný život. Záchranou zdravia teraz si môžete zachrániť aj dušu. Ak duša nájde pokoj a lásku, aj telo môže nájsť silu sebauzdravenia. To Vám zo srdca prajem.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0