Aktuálne 16. október 2019

PS, Spolu a KDH organizujú vo štvrtok protest pred Haščákovým domom

TASR
TASR
Hlina hovorí, že teraz je správna chvíľa, aby si Slováci zobrali krajinu späť a vrátili sa k odkazu novembra '89.
Hlina hovorí, že teraz je správna chvíľa, aby si Slováci zobrali krajinu späť a vrátili sa k odkazu novembra '89.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

PS, Spolu a KDH organizujú vo štvrtok protest pred Haščákovým domom
Foto - TASR/Jaroslav Novák

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko, Spolu a KDH organizujú vo štvrtok protest pred domom Jaroslava Haščáka z kauzy Gorila. Predsedovia strán Michal Truban, Miroslav Beblavý a Alojz Hlina to vyhlásili v stredu na tlačovom brífingu pred parlamentom.

Truban označil nahrávku Gorila za jeden z najdôležitejších dôkazov korupčného paktu v novodobej histórii Slovenska.

"Vlády sa menia, politici prichádzajú a odchádzajú a Haščákov majetok rastie," komentoval kauzu Beblavý. Myslí si, že je potrebné riešiť hlavne príčiny. Avizoval prípravu zákonov, ktoré majú obmedziť moc finančných skupín v zdravotníctve, ale aj v médiách. Predložiť by ich chcel v skrátenom legislatívnom konaní.

Hlina hovorí, že teraz je správna chvíľa, aby si Slováci zobrali krajinu späť a vrátili sa k odkazu novembra '89. "Urobili sme strašne veľa chýb, ale nerezignujme," vyzval.

Viaceré redakcie slovenských médií dostali mailom odkaz na zvukovú nahrávku, na ktorej má byť údajne zachytená kauza Gorila. Skupina Penta, ktorej spolumajiteľ Jaroslav Haščák má byť jedným z aktérov na nahrávke, už avizovala, že podá v tejto súvislosti trestné oznámenie. Penta autenticitu nahrávky spochybňuje.

Spis Gorila má zachytávať rozhovor medzi Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006. Nahrávku Gorily našla polícia v decembri 2018 v dome podnikateľa Mariana K. Jej autenticitu potvrdil pre viaceré médiá odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0