Aktuálne 12. október 2019

Vo Viedni sa konal Pochod za život, biskup volal po pomoci tehotným ženám

Lukáš Obšitník
Lukáš Obšitník
Organizátori žiadali rozšíriť podporu a poradenstvo pre tehotné ženy a vytvorenie alternatív k potratom.
Organizátori žiadali rozšíriť podporu a poradenstvo pre tehotné ženy a vytvorenie alternatív k potratom.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Lukáš Obšitník

Vo Viedni sa konal Pochod za život, biskup volal po pomoci tehotným ženám
Pochod za život vo Viedni 12. októbra 2019. Reprofoto: facebook.com/KDMSonline

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Vo Viedni sa dnes konal Pochod za život (Marsch fürs Leben). Podľa CNA Deutsch sa na ňom zúčastnilo približne 4-tisíc väčšinou mladých ľudí a rodín s deťmi.

Organizátorom pochodu bolo dobrovoľnícke združenie Mladí za život (Jugend für das Leben). Pochodom chceli upriamiť pozornosť na hodnotu nenarodeného života, žiadali rozšíriť podporu a poradenstvo pre tehotné ženy a vytvorenie alternatív k potratom. V Rakúsku je od roku 1975 podobne ako na Slovensku možné vykonanie potratu do konca 1. trimestra tehotenstva bez udania dôvodu.

Organizátori tiež požadovali zrušenie takzvanej „eugenickej indikácie“, podľa ktorej sa môže potrat vykonať až do dátumu narodenia v prípade zdravotného poškodenia plodu. 

Vo viedenskom Dóme svätého Štefana sa v rámci sprievodného programu konala svätá omša, ktorú celebroval viedenský pomocný biskup Stephan Turnovszky. V kázni kritizoval spoločnosť, ktorá dostatočne nepomáha tehotným ženám v núdzi. 

„V našom prosperujúcom Rakúsku musí byť možné nájsť iné riešenia, ako je zabitie. (...) Dobré riešenia problémov sa dosahujú solidaritou, a nie za cenu straty ľudského života,“ povedal biskup.

K účastníkom sa pripojili aj sýrski pravoslávni veriaci, v mene ktorých sa k Pochodu prihovoril Chorepiskopos Dr. Emanuel Aydin. S príhovorom vystúpil aj kanadský publicista Jonathon van Maren, ktorý pripomenul: „Pravda je na našej strane, morálka je na našej strane a veda je na našej strane. Preto je potrebné, aby sme k tejto diskusii pristupovali na základe vedeckých poznatkov.“ 

Na viedenskom Pochode sa zúčastnilo aj niekoľko členov Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska (KDMS). Jej člen Matúš Hagara (autor videa nižšie) o Pochode napísal na Postoji blog.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0