Blog 07. október 2019

Alojz, predseda KDH, život nenarodeného dieťaťa v núdzi nie je tovar!

Igor Matovič
Igor Matovič
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Igor Matovič

Alojz, predseda KDH, život nenarodeného dieťaťa v núdzi nie je tovar!

Alojz, čítal som Tvoj blog a na Denníku N rozhovor a som zhrozený. Ty v ňom normálne obhajuješ obchod so životom nenarodených detí. Áno, bohužiaľ, aj keď to nechceš počuť, je to tak. Napísal a povedal si, že ak chce KDH predložiť návrh na obmedzenie interrupcií, tak logicky KDH musí umožniť ultraliberálom z PS/SPOLU predložiť návrh na zavedenie registrovaných partnerstiev.

Alojz, to ako si na taký obchod prišiel? Vari chceš povedať, že jeden život bezbranného dieťaťa je hodný jedného listu papiera o uzavretí registrovaného partnerstva medzi dvoma homosexuálmi? To vážne?! No jasné, že nie je a ani nikdy nebude! Jeden život nikdy nebude hodný ani kamióna takých papierov. Prepáč.

Alojz, si predsedom KDH. Kresťansko-demokratického hnutia. Hnutia, ktoré má v prvom rade, hájiť vždy a za každej okolnosti život tých najmenších z nás. Život tých, za ktorých sme aj Ty aj ja dve nedele dozadu pochodovali. Život tých najbezbrannejších z nás. Aj keď nemajú hlas.

Alojz, ich život pre Teba nemôže byť číslo. Ich život nemôžeš položiť na misku váh s nejakým papierom o uzavretí nejakého akože manželstva. Tým deťom ide o život, tým veľkým ide o papier, aby mali len lepší pocit. To sa porovnať nedá a ani porovnávať nesmieš. To je nebe a dudy. Dve neporovnateľné hodnoty.

Alojz, prosím, zastav! Ako predseda KDH máš obrovskú zodpovednosť a Tvoje postoje, či chceš, či nechceš, ovplyvňujú a formujú verejnú mienku. Ak budeš kráčať takto ďalej, zoberieš tým deťom všetku dôstojnosť. Budú opäť len "zhluk buniek", niečo, čo nehovorí, a tak "nemá žiadne práva" - na rozdiel od psov a mačiek. Tvoje slová majú obrovskú váhu, majú silu povzniesť - i zničiť, nemrhaj nimi na relativizáciu či znižovanie hodnoty života, rodiny a manželstva.

Alojz, nepíšem Ti z nejakej nenávisti k homosexuálom, áno, niektorí z nich sa tak naozaj narodili. Avšak ber na to jed, že ani oni sami nepovažujú za podstatný ten papier, ale trápi ich, že sa nemôžu informovať navzájom o svojom zdravotnom stave, ak sa im niečo nemilé náhodou stane. Poďme im v tom spolu pomôcť. Trápi ich, že nemôžu navzájom medzi sebou dediť. Poďme im v tom spolu pomôcť. A mnohí Ti budú vďační, ver mi.

Alojz, ultraliberáli z PS/SPOLU to s Tebou vôbec dobre nemysleli. Sadol si im na lep a dostali Ťa presne tam, kde Ťa chceli mať. Urobili z Teba vlastne svojho veľvyslanca medzi kresťanmi. Urobili z Teba agitátora za ich záujmy. Človeka, ktorého úlohou je teraz kresťanom z významnej pozície predsedu KDH vysvetliť, ako by veľmi bolo fajn dopriať ultraliberálom z PS/SPOLU, aby si mohli registrované partnerstvá predložiť do parlamentu. Urobili z Teba trójskeho koňa, ktorý má kresťanov presvedčiť o doteraz nepredstaviteľnom - že bezbranný život v núdzi je pre KDH na miske váh hodný len nejakého listu papiera. Strašné.

Alojz, zobuď sa! Prestaň sa im poklonkovať, vypočuj svojich blízkych i svojich pešiakov, zodvihni hrdo hlavu i vlajku a začni konečne hájiť záujmy slovenských kresťanov, nie ultraliberálov. Nie si predseda PS a ani SPOLU. Si predseda KDH, dobrého kresťanského hnutia, ktoré má tisícky statočných členov a desiatky tisíc ľudí mu stále verí. Hnutia, ktoré som aj ja volil, kým som do politiky vstúpil.

Alojz, naber odvahu a s plnou vážnosťou povedz Trubanovi aj Beblavému, že si si to rozmyslel a svoj návrh berieš späť. Povedz im, že nikto nikdy už nebude kresťaňom v politike na Slovensku zatvárať ústa a zväzovať ruky v boji za život maličkých bezbranných detí. Povedz im, že to nie je Tvoje právo, ale Tvoja povinnosť ako kresťana a dupľom predsedu KDH, ktorej sa nemôžeš a už ani nechceš zriecť. Povedz im, že nevstúpiš do vlády, ktorá by komukoľvek chcela brániť pokúšať sa o zvýšenie ochrany života. Kohokoľvek. Povedz im, že so životom sa nekupčí a basta.

Alojz, ak sa to bojíš spraviť, alebo nemáš na to dosť odvahy, povedz mne. Ja to za Teba spravím. Áno, budú na mňa za to útočiť, budú ma roznášať po všetkých médiách, budú ma o to viac vylučovať z budúcej koalície, budú mi všemožne ubližovať, ale to nevadí, ja to znesiem. Som zvyknutý. Život totiž nie je na predaj a stojí sa o neho pobiť. A ja sa za dobro bijem rád;o)

Alojz, prijmi tento list s otvorenou mysľou. Nenadávam Ti, nezosmiešňujem Ťa, len Ťa prosím o správny krok v prospech slovenských kresťanov a nenarodených detí v núdzi. Pokoj s Tebou.

-------------------------------------------------------------

ps. Vzťahy v rámci vládnej koalície upravuje koaličná zmluva. V nej si partneri zvyknú dať podmienku, že žiadny z partnerov nemôže podporiť taký návrh zákona, s ktorým iný partner nesúhlasí. Robí sa to najmä preto, aby opozícia nerozoštvávala koaličné strany proti sebe. Takouto zmluvou sa dá vylúčiť v podstate akýkoľvek návrh zákona, okrem skupiny zákonov, ktorých cieľom je vyššia ochrana života. A to z dôvodu, že hodnotu života nie je možné zrovnávať s dopadom zmeny akéhokoľvek iného zákona.

ps2. Vznikla by za takej situácie vytúžená vláda bez Smeru? Vznikla. Ultraliberáli z PS/SPOLU by nedokázali presvedčiť ľudí o tom, že len preto, že kresťania v politike môžu raz za čas predložiť návrh zákona na ochranu života, oni by do takej vlády nevstúpili a umožnili by vládu mafie. Na druhej strane treba priznať, že budúci parlament bude zrejme výrazne viac liberálny ako terajší, takže aj šanca kresťanov presadiť väčšiu ochranu života by bola menšia ako dnes, ale dôležité je, že by kresťanom nikto nebránil, aby s takými návrhmi prichádzali a tak formovali verejnú mienku.

ps3. Čo s registrovanými partnerstvami homosexuálov, ktoré si navrhol ultraliberálom z PS/SPOLU, aby ich predložili po komunálnych voľbách? Nič. Za naše hnutie OĽANO sme už verejne prehlásili, že nebudeme súčasťou žiadnej vlády, ktorá by chcela akýmkoľvek spôsobom presadiť registrované partnerstvá. Tým pádom, ak budeme súčasťou budúcej vlády, garantujeme, že nič také sa nepríjme. A to aj z dôvodu, že registrované partnerstvá zvyčajne vedú k následným manželstvám a adopciám detí homosexuálmi, s čím zásadne nesúhlasíme - a dúfam, že ani Ty.

ps4. Ako druhú možnosť si im navrhol, že môžu návrh na zavedenie registrovaných partnerstiev predložiť aj hneď po voľbách, ak zároveň KDH bude môcť predložiť návrh na zákaz interrupcií. Verím, že po prečítaní tohto listu si pochopil, že taký návrh žiaden kresťan, a už dupľom predseda kresťanského hnutia, nikdy dať a ani akceptovať nemôže.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0