Blog 17. september 2019

Hodnotový svet KDH odhalený!?

Zuzana  Bošnáková
Zuzana Bošnáková
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Zuzana Bošnáková

Hodnotový svet KDH odhalený!?

Prepáčte mi vopred ten názov, len som skúšala, ako sa tvorí titulka bulváru. :)

Ale poďme k téme. V poslednom čase sa stále dookola predkladá - aspoň teda v nejakom konzervatívno-kresťanskom priestore - idea, že KDH podporí registrované partnerstvá a že ide urobiť podvod na svojich voličoch. Vyše roka sa dookola podsúvajú myšlienky, ako sa KDH liberalizuje a odkláňa od hodnôt.

A jediné, čo sa potom v kresťanskom politickom priestore rieši, sú témy registrovaných partnerstiev či potraty. A to vyhovuje len a len tým, čo sa chcú udržať pri moci alebo tým, ktorí si chcú svoj vplyv v politike zvýšiť a to SMERu, SNS a ĽSNS.

Smutné je, že potom jediný odkaz kresťanskej strany politického spektra sú žabomyšie vojny, v ktorých sa však, čo je priam tragické, využíva metóda, že stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.

Stokrát opakovaná lož a zavádzanie sa stáva pracovným nástrojom tých, čo sa nejak hlásia ku kresťanskej politike.

A čo je ešte smutnejšie, že ak sa snažíte hovoriť pravdu a stále dookola ju deklarovať, tak sa nikdy nedostane do takej silnej pozície ako "pravda", ktorá vznikla zo stokrát opakovanej lži...

A preto idem odhaliť pravdu o hodnotovom svete KDH. Okrem Desatora, to je aj článok 2 v stanovách hnutia:

„Článok 2

Programové zásady a ciele

(1) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, vychádzame z odkazu európskej kresťanskej kultúry. Sme hnutím občanov, ktorí sa neboja prevziať zodpovednosť za seba, za svoju rodinu, za svoju obec, región a za svoj štát.

(2) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, sme stranou konzervatívnou a demokratickou. Usilujeme sa o uplatnenie kresťanských a konzervatívnych hodnôt v politickom živote spoločnosti, štátu a medzinárodného spoločenstva.

(3) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, chránime život a dôstojnosť každého človeka od počatia po prirodzenú smrť.

(4) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, budeme chrániť rodinu. Budeme chrániť rodinu a manželstvo ako prirodzený zväzok muža a ženy. Rodinu považujeme za základný prvok štátu, spoločnosti. Chránime ju, pomáhame jej a zasadzujeme sa o to, aby sa mohla rozvíjať po hmotnej aj duchovnej stránke, rešpektujúc dôstojnosť každého jej člena.

(5) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, budeme chrániť kresťanstvo ako náboženstvo lásky k blížnemu, ako mierumilovné náboženstvo.

(6) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, chceme úspešné Slovensko, ktoré podporuje schopných a pomáha slabým. Chceme spravodlivé Slovensko, kde sa verejné prostriedky
využívajú efektívne a kde sa pristupuje spravodlivo ku každému. Chceme vzdelané Slovensko, kde je kvalitné školstvo a zdravotníctvo národnou prioritou, kde sa osobnej
iniciatíve a podnikaniu nekladú prekážky a kde štát je občanovi oporou. Vytvoríme zo Slovenska spravodlivý štát, v ktorom bude platiť právo pre každého rovnako.

(7) My, kresťanskí demokrati, my konzervatívci, budeme vytvárať, podporovať a ochraňovať trhové hospodárstvo so silným sociálnym akcentom. Vytvoríme podmienky spravodlivej
súťaže, v ktorej budú vyhrávať najlepší. Spravodlivá súťaž dokáže motivovať, vygenerovať lepšie podmienky a pomáha dynamike a tvorivosti v spoločnosti. Ten, kto robí na plný úväzok, nemôže byť chudobný. Tí, ktorí pracujú, musia mať taký príjem, aby z neho mohli dôstojne žiť.“

(Zdroj: http://kdh.sk/wp-content/uploads/2013/06/Stanovy-KDH-Poprad-2016.pdf)

Len taká poznámka, tento článok bol pridaný a schválený do stanov KDH na podnet terajšieho predsedu KDH Alojza Hlinu.

Toto je mantinel, za ktorý v hodnotových veciach KDH nepôjde. Toto je pravda o hodnotovom svete KDH. Nie je to lož, takže sa opakovaním, deklarovaním, neustálym vyhlasovaním nestane nejakou "silnejšou pravdou". Proste takto to je. Taká je pravda o hodnotovom ukotvení KDH.

Napadá mi to biblické: „Kto má uši, nech počúva.“

Začnime sa prosím baviť už aj o iných programových veciach. Školstvo, zdravotníctvo, súdnictvo, podnikateľské prostredie, sociálna pomoc, podpora mladých rodín atď. Je toho toľko, v čom môžeme pomôcť ľuďom žiť dôstojnejší život. A vlastne nie v čom môžeme, ale v čom MUSÍME pomôcť ľuďom a celému Slovensku.

KDH bolo, je a ostane verné kresťanským hodnotám.

 

PS. Ešte taký malý dovetok. Keď som písala tento blog, na postoji sa objavil komentár p. Majchráka a ten sa dobre pýta:

„Predstavme si, že sa po voľbách objaví v parlamente návrh na zavedenie registrovaných partnerstiev. A že pôjde o každý hlas. Na koho sa kresťanský volič bude môcť spoľahnúť viac? Na stranu s homogénnnym poslaneckým klubom, ktorá sa v týchto témach doteraz vždy správala konzistentne, alebo na rôznorodé hnutie, ktoré budú v parlamente zastupovať konzervatívci aj liberáli?“ (https://www.postoj.sk/47148/bude-krestanov-lepsie-hajit-hlina-alebo-matovic)

zdroj titulného obrázku: pixabay.com

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0