Aktuálne 11. júl 2019

Most-Híd rokuje o spolupráci s SMK, so Simonom sa dohodnúť nevedia

TASR
TASR
Bugárovci sa stretli už s viacerými neparlamentnými stranami.
Bugárovci sa stretli už s viacerými neparlamentnými stranami.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Most-Híd rokuje o spolupráci s SMK, so Simonom sa dohodnúť nevedia
Predseda Mostu-Híd Béla Bugár. Foto: Postoj/Andrej Lojan

Vládny Most-Híd rokuje s SMK o prípadnej spolupráci. Diskusie už absolvoval s viacerými stranami. Potvrdil to podpredseda strany Ábel Ravasz s tým, že dohodu nevedia nájsť s Maďarským fórom, ktoré založil odídenec z Mosta-Híd Zsolt Simon.

Most-Híd chce spolupracovať so stranami, s ktorými sa vie dohodnúť, a tým ponúkol aj miesta na kandidačnej listine.

"Jediná strana, s ktorou sme sa nevedeli dohodnúť už na prvom stretnutí, je Maďarské fórum Zsolta Simona. Tam bol najväčší problém, že veľmi silno presadzoval etnickú politiku," povedal Ravasz s tým, že Most-Híd chce tvoriť most medzi menšinami a majoritou.

Most-Híd už podľa Ravasza rokoval s neparlamentnými MKDA-MKDSZ, Rómskou iniciatívou Slovenska, Maďarským fórom, Slovenskou konzervatívnou stranou a Šancou. Aktuálne rokuje s SMK. Ravasz avizuje druhé kolo rokovaní.

Do konca leta by strana mala mať ucelený obraz toho, čo chcú a stranícke štruktúry by na jeseň mali odsúhlasiť ďalší postup.

Delegácie strán Most-Híd a SMK-MKP sa na prvom spoločnom rokovaní dohodli, že nevytvoria spoločnú volebnú stranu a nebudú ani spoločne kandidovať na kandidátke Mosta-Híd. O ďalších možnostiach, teda koalícii alebo samostatnej kandidatúre, chcú strany ďalej rokovať.

TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Mosta-Híd.

Delegácie oboch strán sa zhodli na tom, že nesú veľkú zodpovednosť za to, aby regióny a národné komunity vrátane tej maďarskej mali dôstojnú reprezentáciu v parlamente aj po voľbách v roku 2020," informoval Most-Híd, s tým, že strany sa teraz budú snažiť vybrať to z dvoch riešení, ktoré ponúka lepšiu šancu na zabezpečenie reprezentácie v parlamente.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0