Aktuálne 11. júl 2019

Vlaky medzi Šaľou a Tvrdošovcami obnovili po jednej koľaji

TASR
TASR
V stanici Trnovec nad Váhom sa v utorok vykoľajil nákladný vlak.
V stanici Trnovec nad Váhom sa v utorok vykoľajil nákladný vlak.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Vlaky medzi Šaľou a Tvrdošovcami obnovili po jednej koľaji
Vykoľajený nákladný vlak pri Šali. FOTO TASR - Martin Baumann

Železničná doprava medzi Šaľou a Tvrdošovcami bola v stredu 10. júla od 22.24 obnovená po jednej koľaji cez stanicu Trnovec nad Váhom.

Od štvrtka premávajú medzinárodné vlaky EC/EN podľa riadneho cestovného poriadku a náhradná autobusová doprava v úseku Tvrdošovce – Šaľa bola zrušená, informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. 

Doprava na trati medzi Šaľou a Tvrdošovcami bola prerušená od 9. júla. Dôvodom bolo vykoľajenie štyroch vozňov súpravy nákladného vlaku v stanici Trnovec nad Váhom.

Železnice Slovenskej republiky začali bezprostredne po nehode pracovať na odstránení následkov a opätovnom sprejazdnení úseku. Podľa hovorcu ŽSR Michala Lukáča sprejazdnenie druhej traťovej koľaje nie je vzhľadom na náročnosť prác do konca tohto týždňa reálne. "Pri odstraňovaní následkov nehody na nej je takisto potrebná súčinnosť dopravcu, ktorého vlak sa vykoľajil," uviedol Lukáč.

Nákladný vlak patriaci súkromnému prepravcovi sa vykoľajil v utorok 9. júla krátko po 6.30 h. Pri nehode sa nikto nezranil, nehoda však spôsobila značné materiálne škody. „Došlo k polámaniu koľají, poškodeniu troch nákladných vozňov, zničeniu prevážaného tovaru a zastaveniu dopravy. Škody budú vyčíslené postupne," informovala polícia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0