Aktuálne 11. júl 2019

V centre Bratislavy sa pobili futbaloví chuligáni, polícia obvinila 56 ľudí

TASR
TASR
Podľa polícia sa pobili poľskí a bulharskí fanúšikovia.
Podľa polícia sa pobili poľskí a bulharskí fanúšikovia.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

V centre Bratislavy sa pobili futbaloví chuligáni, polícia obvinila 56 ľudí
EASYFOTO TASR - Adel Ghannam

Na Ventúrskej ulici v bratislavskom Starom Meste bola neskoro večer hromadná bitka poľských a bulharských futbalových fanúšikov. 

Zasahovalo pri tom viac ako 100 policajtov, ktorí zadržali dokopy 107 ľudí. Dnes polícia informovala, že 56 osôb obvinila z výtržníctva.

Polícia ďalej uvádza, že zo zadržaných a zaistených osôb bolo 51 Bulharov, 41 Poliakov a 15 Holanďanov. Zranilo sa podľa nej 17 osôb z táborov fanúšikov.

Bulharskí fanúšikovia na Slovensko prišli na štvrtkový futbalový zápas svojho tímu v Ružomberku. Poľskí a holadnskí fanúšikovia zas chceli podľa polície narušiť stredajší zápas Slovana proti tímu z Čiernej Hory.

"Aj napriek tomu, že polícia bola pripravená na možnosť narušenia verejného poriadku medzi fanúšikmi Slovana Bratislava a fanúšikmi poľských mužstiev, došlo na Ventúrskej ulici k náhodnému stretu medzi poľskými a bulharskými fanúšikmi, ktorý v momente prerástol do narušenia verejného poriadku," priblížila krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Podľa Mihálikovej mala polícia informácie, že na futbalovom zápase medzi mužstvami Slovanom a FC Sutjeska Nikšić sa zúčastnia aj rizikoví fanúšikovia poľských mužstiev a Ajaxu Amsterdam. Zvýšené bezpečnostné opatrenia preto prijala aj v širšom okolí futbalového štadióna a v centre mesta.

"Policajti v súčasnosti okolnosti celej udalosti dokumentujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom zákonne a nekompromisne postupovať voči narušiteľom verejného poriadku," doplnila hovorkyňa.

"Časť ulice je zdemolovaná, miesto je opáskované, sú tu policajní ťažkoodenci aj so psami," priblížil v stredu večer pre TASR Bratislavčan, ktorý bol priamo na mieste. "Viacero ľudí je zranených," doplnil svedok udalosti.

Bratislavský primátor Matúš Vallo označil výtržnosti za hrubý prejav neúcty voči mestu. "Nikdy nepochopím ľudí, ktorí spájajú šport, zábavu alebo relax s násilím a ničením všetkého, čo im príde do cesty. Nikdy. Nechcem špekulovať, či niekto podcenil situáciu alebo ako sa takto mohla vymknúť kontrole. Ja nateraz vyjadrujem hlavne ľútosť nad zničeným majetkom a dúfam, že neprišlo k ujme na zdraví nevinných ľudí, ktorí si nič netušiac prišli užiť do mesta príjemný letný večer," reagoval Vallo.

V Bratislave sa hral v stredu úvodný zápas 1. predkola Ligy majstrov medzi domácim Slovanom a čiernohorským FK Sutjeska Nikšič. Skončil sa remíziou 1:1.

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0