Aktuálne 15. apríl 2019

NAKA zadržala Taliana pre miliónové podvody v Slovenských elektrárňach

TASR
TASR
Konaním vznikla podľa finančnej polície škoda viac ako 22 miliónov eur.
Konaním vznikla podľa finančnej polície škoda viac ako 22 miliónov eur.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

NAKA zadržala Taliana pre miliónové podvody v Slovenských elektrárňach
Finančná polícia NAKA zadržala po prílete z Milána priamo na letisku v Bratislave občana Talianska. Foto: TASR - Polícia SR, 15. apríl 2019

Finančná polícia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržala po prílete z Milána na bratislavskom letisku občana Talianska, ktorého obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ Špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície NAKA vzniesol obvinenie voči dvom občanom Talianskej republiky P. R. a N. C. - v čase spáchania skutku čelným predstaviteľom spoločnosti Slovenské elektrárne - za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Konaním obvinených súvisiacim s hospodárením s majetkom Slovenských elektrární vznikla podľa polície škoda viac ako 22 miliónov eur.

Súčasne v Bratislave došlo k zadržaniu jedného z obvinených, s ktorým bude polícia vykonávať procesné úkony a skúmať naplnenie dôvodov väzby. Špecializovaný tím vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie.

"Dôvody a podrobnosti dnešného zásahu nepoznáme. Môžem konštatovať len to, že Slovenské elektrárne vždy poskytovali a budú poskytovať polícii SR plnú súčinnosť," reagoval manažér externej komunikácie Slovenských elektrární Miroslav Šarišský.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0