Aktuálne 19. marec 2019

Mikloškovi podporovatelia sa pred druhým kolom volieb postavili za Čaputovú

Postoj
Postoj
Odlišné stanovisko prezentoval bývalý minister vnútra Vladimír Palko, ktorý sa na druhom kole volieb nezúčastní.
Odlišné stanovisko prezentoval bývalý minister vnútra Vladimír Palko, ktorý sa na druhom kole volieb nezúčastní.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Mikloškovi podporovatelia sa pred druhým kolom volieb postavili za Čaputovú
Foto – TASR/Michal Svítok

Takmer tri desiatky signatárov, ktorí minulý rok vyzvali Františka Mikloška kandidovať za prezidenta, zverejnili vyhlásenie, v ktorom vyjadrili podporu Zuzane Čaputovej.  

K voľbe Čaputovej v druhom kole prezidentských volieb vyzvali spisovatelia Tomáš Janovic, Ján Štrasser, Stanislav Rakús či Alta Vášová, novinári Martin Mojžiš a Eugen Korda, literárny vedec Peter Zajac, výtvarník Miroslav Cipár, sociológ Fedor Gál či tváre iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga a Veronika Bruncková.

„V rozhodovaní medzi skorumpovanou prítomnosťou a demokratickou budúcnosťou nepredstavuje Maroš Šefčovič reálnu alternatívu voči Zuzane Čaputovej,“ vyhlásili signatári, ktorí sú presvedčení, že Čaputová „môže byť dobrou prezidentkou Slovenskej republiky, ochraňujúcou slabých a znevýhodnených, plne rešpektujúcou veriacich a cirkvi.“

Naopak, bývalý minister vnútra Vladimír Palko, ktorý tiež podporoval Mikloškovu kandidatúru, sa na druhom kole volieb nezúčastní. „Zuzana Čaputová je úprimná liberálka, ktorej názory v závažných veciach sú pre mňa naprosto neprijateľné. Maroš Šefčovič je menej úprimný predstaviteľ skompromitovanej politiky, ktorý mení názory podľa toho, s kým sa práve rozpráva. Nemôžem voliť ani jedného z nich,“ napísal Palko na sociálnej sieti.

Samotný Mikloško bezprostredne po zverejnení volebných výsledkov vyzval svojich voličov, aby v druhom kole nevolili Maroša Šefčoviča. „Éra Roberta Fica a tejto vládnej garnitúry musí skončiť,“ povedal Mikloško.

„Čo sa týka Zuzany Čaputovej, nechávam na voličoch, aby sa rozhodli podľa svojho svedomia. Aj ja sa rozhodnem podľa svojho svedomia, ale v tejto chvíli to nebudem špecifikovať. Vo svojom živote som však vždy kládol hodnoty nad politický pragmatizmus,“ vyhlásil Mikloško.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0