Aktuálne 10. marec 2019

Most-Híd nerozumie postoju SNS k financovaniu ozbrojených síl

TASR
TASR
SNS vystúpi z vlády, ak budú prijaté financie z USA na letiská, vyhlásil Danko.
SNS vystúpi z vlády, ak budú prijaté financie z USA na letiská, vyhlásil Danko.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Most-Híd nerozumie postoju SNS k financovaniu ozbrojených síl
Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko. Foto - TASR/Jakub Kotian

Most-Híd nerozumie radikálnemu obratu postoja strany SNS k financovaniu ozbrojených síl. Reaguje tak na vyhlásenie predsedu Národnej rady SR a SNS Andreja Danka o možnom odchode SNS z vlády v prípade, ak bude prijatá finančná pomoc USA na rekonštrukciu vojenských letísk na Slovensku. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Spojenecké investície do infraštruktúry ozbrojených síl by podľa strany Most-Híd mali byť vo všeobecnosti vnímané pozitívne. "Predstavitelia SNS vrátane ministra obrany v diskusiách o nevyhovujúcom stave našej armády doteraz argumentovali tým, že ozbrojené sily sú podfinancované. Preto nerozumieme radikálnemu obratu stanoviska SNS, ktorým naznačuje, že finančných prostriedkov je zrazu dosť," uvádza sa v stanovisku.

Výsledky rokovaní, ktoré s americkou stranou vedie ministerstvo zahraničných vecí, musia byť podľa Mosta-Híd v súlade so záujmami SR a jej právnym poriadkom.

Andrej Danko v diskusnej relácii televízie TA3 V politike okrem pohrozenia odchodom z koalície avizoval, že ak budú rokovania o ponuke pokračovať, národniari budú iniciovať uznesenie NR SR. To má viesť k zastaveniu rokovaní rovnako ako v prípade globálneho paktu o migrácii.

"Slovensko má dosť svojich peňazí, nikdy žiadne iné vojská okrem cvičení na území SR byť nemôžu," zdôraznil Danko, podľa ktorého si musí Slovensko platiť obranyschopnosť z vlastných zdrojov. Zároveň uviedol, že nikto nespochybňuje prozápadnú orientáciu Slovenska.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0