Aktuálne 25. február 2019

Slovan poskytol Trnave ďalšie vstupenky na derby

TASR
TASR
Trnavčania protestovali, že ich fanúšikovia dostali málo vstupeniek.
Trnavčania protestovali, že ich fanúšikovia dostali málo vstupeniek.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Slovan poskytol Trnave ďalšie vstupenky na derby
FOTO TASR - Pavel Neubauer

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava pred nedeľňajším derby Fortuna ligy so Spartakom Trnava zvýšil počet vstupeniek pre fanúšikov hostí. Reagoval tak na sťažnosť Trnavy, ktorá na Úniu ligových klubov (ÚLK) poslala vyjadrenie s nespokojnosťou organizácie zápasu.

Vedenie Slovana v pondelok na svojom oficiálnom webe ubezpečilo fanúšikov, že zápas 21. kola sa odohrá v nedeľu 3. marca o 18.00 na novom Tehelnom poli. Trnavčania protestovali, že ich fanúšikovia dostali málo vstupeniek.

V sektore hostí prebiehajú úpravy, a po ich dokončení ponúkne Slovan trnavským fanúšikom ďalšie vstupenky. "Kontaktovali sme dodávateľa, aby zabezpečil potrebné úpravy v sektore hostí pri zachovaní bezpečnosti všetkých fanúšikov. Do zápasu poskytneme priaznivcom hostí aj zvyšné vstupenky do výšky piatich percent z celkovej kapacity štadióna," povedal generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

Sektor hostí bude v budúcnosti od ostatných tribún oddeľovať bezpečnostné sklo. Z dôvodu omeškania na strane dodávateľa však na zápase s Trnavou bude inštalované ochranné pletivo a sektor bude v dočasnom režime.

"Štadión nie je stavenisko a dôrazne odmietame tvrdenia o tom, že by bola akokoľvek ohrozená bezpečnosť aktérov stretnutia. Tribúny štadióna sú skolaudované v rámci predčasného užívania podľa platnej legislatívy SR. Tvrdenia o tom, že by mala byť ohrozená bezpečnosť fanúšikov, sú nepravdivé a považujeme ich za nepodložené, zavádzajúce a neférové. Na sektore hostí neprebiehajú hrubé stavebné práce, ale nevyhnutné úpravy na to, aby bola zaručená bezpečnosť pre všetkých fanúšikov na štadióne" dodal Ivan Kmotrík ml.

Vedenie trnavského klubu zatiaľ situáciu komentovalo diplomaticky, Spartak si počká na výsledky z bezpečnostnej porady. "V utorok o 13.00 je na programe bezpečnostná porada, informácie o zvýšení vstupeniek pre našich fanúšikov máme zatiaľ iba z médií. Až na porade sa dozvieme viac a na základe toho sa zariadime," povedal pre TASR riaditeľ klubu Spartak Trnava Marek Ondrejka.
 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0