Spoločnosť 08. január 2015

O týždeň začína registrácia na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade

Postoy
Postoy
Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) spustí o týždeň (15. januára 2015 o 15:15:15 h) registráciu na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade. Predstavuje celonárodnú akciu, na ktorej sa na prelome júla a augusta zúčastnia tisícky mladých ľudí z celého Slovenska a zahrani...
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoy

Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) spustí o týždeň (15. januára 2015 o 15:15:15 h) registráciu na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade. Predstavuje celonárodnú akciu, na ktorej sa na prelome júla a augusta zúčastnia tisícky mladých ľudí z celého Slovenska a zahrani...

Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) spustí o týždeň (15. januára 2015 o 15:15:15 h) registráciu na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade. Predstavuje celonárodnú akciu, na ktorej sa na prelome júla a augusta zúčastnia tisícky mladých ľudí z celého Slovenska a zahraničia. Chýbať nebudú biskupi, stovky zástupcov rehoľných spoločenstiev, kongregácií a sekulárnych inštitútov. Vďaka registrácii budú mať záujemcovia k dispozícii nielen program, ale aj ubytovanie a stravu. Registrovať sa bude možné vyplnením formulára na stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk.

"Ponúkame dva varianty registrácie na P15 - základný balík spojený s programom a ubytovaním a kompletný, ku ktorému je navyše i strava," hovorí Ondrej Chrvala, hlavný zodpovedný za prípravu P15. "Do 14. februára 2015 bude platiť akcia, že kompletný balíček, ktorý zahŕňa program s ubytovaním a stravu, je možné získať za cenu základného. To znamená, že stravu majú účastníci zadarmo," dodáva Chrvala. Uvádzacia cena je 20,15 eur. Zvýhodnenú cenu budú mať zdravotne postihnutí. Registrácia potrvá do 14. júla 2014. Po 15. júli už bude možné registrácia len na mieste počas podujatia (jednotlivo za vstupy alebo celú akciu). V deň spustenia registrácie budú na stránke akcie zverejnené aj informácie o ďalších skupinách, ako kňazi, rehoľníci, dobrovoľníci a médiá.

Spustenie registrácie je súčasťou prípravy na P15 (31. júla - 2. augusta 2015). Nadväzuje na zverejnenie hymny P15, ktorú zložila a naspievala speváčka Sima Martausová, púť kríža Svetových dní mládeže (SDM) a ikony Panny Márie, ktoré daroval mladým svätý Ján Pavol II. a septembrový celoslovenský mládežnícky program 7BOLESTNÁ v Šaštíne. Rada pre mládež a univerzity KBS chystá podujatie s tímom dobrovoľníkov už niekoľko mesiacov. Súčasťou je aj aktívna desaťmesačná duchovná príprava pod názvom Čistý rok. Založená je na koncepte, ktorý vďaka rôznym námetom predstaví kuchyňu príprav P15 i rôzne materiály pre mladých - zamerané vždy na iný odtieň čistoty.

Národné stretnutie mládeže sa v podobných rozmeroch koná po druhýkrát. Poprad zatiaľ podobnú akciu nehostil. Tento zámer oficiálne odsúhlasili aj biskupi Slovenska. Podobná akcia sa konala predminulý rok v Ružomberku. Stretnutia mladých v menších rozmeroch sa konali aj v iných mestách na celom Slovensku. Každý rok organizujú Komisie pre mládež v jednotlivých diecézach akcie mladých pred slávením Veľkej noci. S biskupmi sa vtedy stretávajú stovky ľudí. Podnetom pre ne boli SDM. Tie sa prvýkrát konali v roku 1986 v Ríme na podnet dnes už svätého pápeža Jána Pavla II.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0