Aktuálne 27. január 2019

Focus: Mistrík a Šefčovič majú rovnakú podporu 16,5 percenta

Postoj
Postoj
V prieskume figuruje aj Andrej Danko, ktorý len dnes oznámil, že kandidovať nebude.
V prieskume figuruje aj Andrej Danko, ktorý len dnes oznámil, že kandidovať nebude.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Postoj

Focus: Mistrík a Šefčovič majú rovnakú podporu 16,5 percenta
FOTO TASR – Dano Veselský

Prezidentskí kandidáti Robert MistríkMaroš Šefčovič majú podľa najnovšieho prieskumu agentúry Focus zhodnú podporu 16,5 percenta opýtaných.

Výsledky prieskumu pre TV Markíza zverejnila televízia v relácii Na telo.

Na treťom mieste skončil Štefan Harabin s podporou 11,7 percenta hlasov. Nasleduje Béla Bugár, ktorého by volilo 10,1 percenta respondentov. Na piatom mieste sa umiestnila Zuzana Čaputová s deviatimi percentami hlasov. 

Pre Mariana Kotlebu by sa rozhodlo 8,2 percenta opýtaných. Nasleduje Andrej Danko, ktorý by podľa prieskumu získal 7,8 percenta hlasov.

Predseda parlamentu však dnes dopoludnia ohlásil, že do súboja o prezidentské kreslo nejde a jeho SNS vlastného kandidáta nepostaví. 

V prieskume Focusu nasleduje Milan Krajniak so ziskom siedmich percent, po ňom František Mikloško s výsledkom 6,7 percenta opýtaných.   

Prieskum robila agentúra Focus v dňoch 16. až 23. januára na vzorke 1 013 respondentov. Eurokomisár Šefčovič oficiálne ohlásil prezidentskú kandidatúru piatok 18. januára. 

Vyrovnaný súboj medzi Mistríkom a Šefčovičom nameral Focus aj pri otázke, koho by ľudia volili v druhom kole. 

V prípade, ak by sa do druhého kola dostal Šefčovič s Harabinom, voľby by vyhral Šefčovič. Rovnako by v podobnej pozícii vyhral Mistrík.

Igor Matovič v tejto súvislosti v relácii Na telo povedal, že nemôžu dovoliť, aby sa pravá ruka Vladimíra Mečiara stala prezidentom. Andrej Hrnčiar označil voľbu v Moste-Híd v tomto prípade za jednoznačnú.

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0