Blog 18. október 2018

Čudný argument Vladimíra Palka

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Pavol Abrhan

Čudný argument Vladimíra Palka.

 

Dňa 16. októbra 2018 zverejnil Vladimír Palko nasledovný status na fb:

„Chcem sa podeliť so skúsenosťou. Pred 12 rokmi funkcionári KDH rozpútali proti nám psychózu, lebo sme nechceli ísť do vlády s Ficom. Dnes títo už bývalí funkcionári chodia za nami a ponúkajú pomoc v kampani za Mikloška ,ktorého vtedy vyštvali. Keď Fero kandidoval pred 10 rokmi, hovorili, že Fera nemožno voliť, radšej Radičovú. Dnes sú v KDH odstavení a chcú byť s nami kamaráti. Tvária sa ako keby nič. Ľudská povaha je niekedy dosť biedna. Aj tá kresťanská“.

 

Hneď úvodom sa chcem napísať, že v tom čase, ako člen predsedníctva som hlasoval za rokovanie so Smerom /mimochodom rovnaký názor v tom čase presadzoval aj Ján Čarnogurský/. Hlasovanie sa konalo po voľbách v lete 2006! Vladimír Palko ešte v roku 2008, teda 2 roky po hlasovaní o Smere kandidoval na predsedu KDH na sneme v Prešove,/mimochodom za podpory Jána Čarnogurského/ kde ho porazil Pavol Hrušovský. Až po neúspešnej kandidatúre na post predsedu KDH sa rozhodol odísť a založiť si vlastnú stranu KDS.

 

Vladimír Palko tvrdí, že bývalí funkcionári chodia za nimi, ponúkajú pomoc v kampani a chcú byť kamaráti, nuž patrilo by sa asi konkretizovať, lebo niektorí boli oslovení Františkom Mikloškom, aby pomohli pri zbieraní podpisov a vzhľadom na dlhoročné priateľstvo, napriek rôznym názorom aj tuto pomoc poskytovali. Ale keby aj hneď  aktívne svoju pomoc ponúkali, na základe čoho je to predmetom kritiky? Snáď zbierať podpisy ku  kandidatúre Františka Mikloška môže len ten, kto ho podporoval aj pred desiatimi rokmi? Vladimír Palko je členom petičného výboru, preto ak odmieta pomoc pri zbere podpisov s ohľadom na minulé postoje buď ich už majú dosť a preto sa takto prejavil, alebo svojím statusom svojmu kandidátovi pomáha menej ako tí bývalí svojou angažovanosťou v prospech Fera.

Na záver:

A/ otázka

 Voliť  Františka Mikoška budú môcť aj iní, alebo tiež len tí, ktorí ho volili vtedy, aby sa nestali predmetom kritiky Vladimíra Palka

 B/  konštatovanie

Napriek výhradám Vladimíra Palka budem voliť Františka Mikloška i podporovať ho v kampani, lebo z uchádzačov je najlepší, poznám ho takmer 40 rokov a viem, že by bol dobrým prezidentom SR!

 

Pavol Abrhan

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0