Blog 16. október 2018

Prosím Vás, kňaza Mariána Kuffu do toho neťahajte

Alojz Hlina
Alojz Hlina
Načo je nám "najkresťanskejšia z kresťanských strán", ktorá takýmto lacným spôsobom vyvoláva nenávisť, keď už tu takých podobných máme? Prečo sa radšej nedohodnú s Kotlebovcami. Kotlebovci ľudí, ktorí budú ochotní špiniť KDH a hovoriť o „buzerantoch“ veľmi radi medzi seba príjmu.
Načo je nám "najkresťanskejšia z kresťanských strán", ktorá takýmto lacným spôsobom vyvoláva nenávisť, keď už tu takých podobných máme? Prečo sa radšej nedohodnú s Kotlebovcami. Kotlebovci ľudí, ktorí budú ochotní špiniť KDH a hovoriť o „buzerantoch“ veľmi radi medzi seba príjmu.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Alojz Hlina

Prosím Vás, kňaza Mariána Kuffu do toho neťahajte

Tak sa na Postoji objavil podcast, v ktorom pán Daniška komentuje situáciu v KDH.

Pán Daniška v tom rozhovore fabuluje, vymýšľa, podsúva. Podsúva to, čo majú dohodnuté. Podsúva, že nastal čas podsunúť.  Ak ma však niečo v tom rozhovore naozaj vyrušilo, tak je to pokus vtiahnuť do politickej hry aj rímskokatolíckeho kňaza Mariána Kuffu. Vtiahnuť ho do politickej hry, pri ktorej  nejde  o nič iné ako len o to, ako si udržať  (niekto aj získať) funkcie, posty, vplyv, peniaze a najlepšie na dobu neurčitú.  Udržať aj za tú cenu, že sa pokúsia rozbiť kresťanskú demokraciu na Slovensku a z dôstojného pána Mariána Kuffu si urobia štít.

O scenári, že niekto bude chcieť vtiahnuť d.p. M. Kuffu do priameho politického zápasu sme vedeli.

Otázka stojí: Ako to chcú urobiť? Ako veľmi to chcú urobiť?  Za akú cenu to chcú urobiť? Ako veľmi sú pripravení poškodiť  tým aj samotnú cirkev, našu vieru?  Na niektoré otázky odpovede už  čiastočne poznáme, na niektoré budeme ešte chvíľu čakať .

Scenár o vytvorení  tej „najkresťanskejšej z kresťanských“ strán znova ožil.  Magnificat Slovakia neuspel, niektorí ľudia v KDH neuspeli, tak to tu máme znova a opäť. Pokus o novú stranu. Ak vznikne, bude jej potrebné  vystaviť „rodný list“.

V tomto štádiu je dôležité  povedať tieto skutočnosti.

Pán Daniška v rozhovore formuluje: „ napravo od KDH je politický priestor...“. Alebo tiež: „... je tu priestor pre to, aby prišiel do hry niekto iný, ktorý ich dokáže zastupovať“. Týmto identifikuje priestor na vznik novej strany. Tak na to sme tu všetci čakali, však?  Vznik novej strany je presne to, čo Slovensko teraz potrebuje.

Kto to je? Kto je ten niekto iný“? Kto sú tí „záchrancovia“ ?

Odpovede hľadajme v slovách pána Danišku, ktorý v rozhovore  podsúva niečo o „doraste“. Citujem:  nový dorast v tom prostredí, čo sa hlási k hnutiu M. Kuffu. Kto je ten dorast ?

O tom, že nejaký  „dorast“ ide zakladať novú  stranu, sme sa dozvedeli z jednej správy v júli tohto roku, ktorá si tento heroický počin všimla. To, že ostatní o tom nepísali, bolo určite spôsobené  slobodomurármi a chemtrails.

Sú to mená ľudí, ktorých nikde, resp. skoro nikde, nezvolili. Sú to mená ľudí,  ktorí boli nominovaní do štátnych spoločností za KDH a sú tam doteraz. Smer si ich tam drží lebo vie, že môžu v pravý čas poslúžiť a oni v pravý čas poslúžia. Keď bude zadanie pokúsiť sa rozbiť kresťanskú demokraciu, tak veľmi ochotne. Smerácke peniaze nesmrdia, ani trochu. Sú tam ľudia, ktorí  vo verejných príspevkoch píšu o homosexuáloch ako o buzerantoch a zároveň vypisujú komentáre plné kresťanskej lásky.

A zdá sa, že niektorí ďalší „praví“ sa pridajú.

Načo je nám „najkresťanskejšia z kresťanských strán“, ktorá takýmto lacným spôsobom vyvoláva nenávisť, keď už tu takých podobných máme?  Prečo sa radšej nedohodnú s Kotlebovcami. Kotlebovci  ľudí,  ktorí budú ochotní špiniť KDH a hovoriť o „buzerantoch“ veľmi radi medzi seba príjmu.

Tento „dorast“ prikrytý starými politickými matadormi v pozadí zakladá novú stranu plnú „kresťanskej lásky“. Majú však problém zozbierať podpisy. To bude teda poriadna hanba, keď tak „šľachetné zoskupenie“ bude musieť priznať,  že nevie zozbierať dostatok podpisov na vznik novej strany. Tu by som si im dovolil odporúčať, aby nekupovali podpisy od „agentúry“. Tento spôsob  im určite niekto ponúkne a niekto tajomný  „faktúru agentúre“ ochotne preplatí. Takéto podpisy sa pri preverovaní dajú ľahko odhaliť. A to by už bola hanba na 1000 rokov,  ak by „najkresťanskejšia z kresťanských strán“ nakupovala falošné podpisy. 

Ak sa nakoniec  rozhodnú nejakú stranu kúpiť, tak to bude presne tak čestné ako čestne do politického priestoru s nakúpenou stranou  napochodovali páni Kotleba a Kollár.

Pán Daniška hovorí:  „... nový dorast v tom prostredí,  čo sa hlási k hnutiu M. Kuffu“.

Aké hnutie má rímskokatolícky kňaz Marián Kuffa ?  

Kotlebovci mali falošného biskupa, s ktorým chodili ako s púťovou atrakciou a nechali si ním vysväcovať svoje kancelárske priestory. Zdá sa, že úspech kotlebovcov inšpiroval. Tento „dorast“  je pripravený zneužiť skutočného kňaza s veľkým srdcom dôstojného pána M. Kuffu.

Dovoľte niečo týmto ľuďom odkázať:

Nemôžete vyhrať, dokážete len poškodiť, ublížiť, zraniť.  

Ak chcete ublížiť mne, nech sa páči.

Ak chcete ublížiť všetkým tým dobrým ľuďom,  ktorí sú v KDH, prosím za nich: Nerobte to.

Bojím sa to vôbec povedať. Chcem veriť, že nechcete vedome poškodiť cirkev, našu vieru. Prosím, nevťahujte cirkev, kňazov do politického zápasu. Poškodíte tým cirkev. Poškodíte tým našu vieru.

V tejto chvíli viem len poprosiť: Nerobte to.

Asi som naivný, keď si myslím, že takáto výzva bude vypočutá.

Ale skúsil som to.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0